10 / 05 / 2024

İstanbul'un 39 ilçesi baştan aşağıya yenilenecek! Bakan Kurum peş peşe duyurdu! 

İstanbul'un 39 ilçesi baştan aşağıya yenilenecek! Bakan Kurum peş peşe duyurdu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum. İstanbul'un dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, İstanbul'un 39 ilçesinin baştan aşağıya yenileneceğini dile getirdi. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çerçevesinde de çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi ve bir taraftan yeşil alanları artıracaklarına, bir taraftan sosyal konutlar üreteceklerine, bir taraftan da deprem dönüşümü yapacaklarına dikkat çekti. 

Afet bölgesinde geçtiğimiz gün ilk konutları teslim ettiklerini belirten Bakan Murat Kurum, "Depremden 2,5 ay sonra 106 bin konutumuzun sözleşmelerini yaptık ve inşaatlarına başladık" dedi ve İstanbulla ilgili de konuştu. 

İstanbul un 39 ilçesi baştan aşağıya yenilenecek! Bakan Kurum peş peşe duyurdu! 

Hızlı bir şekilde İstanbul'unda 39 ilçesinde dönüşüm yapmaya ve şehri güvenli hale getirmeye devam edeceklerinin altını çizen Bakan Kurum, açıklamasında "Tarihin en büyük dönüşüm kampanyasıyla birlikte İstanbul’umuzun 39 ilçesini baştan aşağıya yenileyeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Kurum, daha sonra Zeytinburnu Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen gençlik buluşmasına da katılım gösterdi. Burada da açıklamalarda bulunan Murat Kurum, "Nasıl Zeytinburnu'nda millet bahçesini yaptıysak Zeytinburnu Stadı'nı da belediyemizle birlikte yapıp teslim edeceğiz" dedi ve stadın Zeytinburnu'na hayırlı olmasını diledi. 

İstanbul un 39 ilçesi baştan aşağıya yenilenecek! Bakan Kurum peş peşe duyurdu! 

Murat Kurum, gençler için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasını hayata geçirdiklerinin altını çizdi. 

Gençlerden bu projeye rekor sayıda başvuru geldiğini aktaran Kurum, "Gençlerimiz geleceğe umutla baksın diye bu kampanyayı düzenledik. Uygun şartlarda ev alabilmenizin önünü açtık" açıklamasında bulundu ve ilk kez 18 yaşındaki gençlerin TOKİ'den konut alabildiğini belirtti. 

Bu projelerin devam ettirileceğini vurgulayan Bakan Kurum, "İstanbul'da 200 bin konutu yerinde, gönüllü, hızlı dönüştüreceğiz, bu sayede trafik sorununu çözeceğiz" diyerek, eksik otoparkların yapılacağını, toplanma alanlarının, yeşil alanların, okul ve parkların ortaya çıkacağını vurguladı. 

Memur maaş zammında rakamlar peş peşe verildi! En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? Hemen bakın!

Altın fiyatlarında sürpriz düşüş! Son dakika altın fiyatlarını gören inanamadı! İşte 24 Nisan 2023 altın fiyatları!

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

Geri Dön