12 / 10 / 2024

İstanbul’un 39 ilçesindeki 180 bin konut yenileniyor!

İstanbul’un 39 ilçesindeki 180 bin konut yenileniyor!

Başakşehir'de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konutun yenilendiğini söyledi.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başakşehir'de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, anahtarlarını hak sahiplerine teslim ederek, göreve geldikleri 2 Temmuz tarihinden bu yana daha yaşanabilir bir İstanbul için önemli adımlar attıklarını belirtti.

YENİ YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

Yeni Şafak’tan Mehmet Ali Parto imzalı habere göre yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un 39 ilçesinde devam eden yatırım ve projelerin olduğunu kaydeden Bakan Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 12 sene önce başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm seferberliğinde, İstanbul'un toplamda 963 mahallesinde tam 905 bin konutumuzu, evimizi, iş yerimizi azimle gayretle dönüştürdük. Mega kent İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konutumuz yenileniyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul’un 39 ilçesindeki 180 bin konut yenileniyor!


BAKANLIK DEVREYE GİRİYOR

Açıklamasında Yarısı Bizden kampanyasında yurttaşların ihtiyaç duyduğu iyileştirmeler yaptıklarına değinen Bakan Murat Kurum, yeni başvuru dönemini başlattıklarını anımsattı. Bakan Kurum, şu şekilde devam etti: "Alan bazlı büyük dönüşümlerde, site dönüşümlerinde yurttaşımız uzlaşma sağlamışsa; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak hemen devreye giriyoruz. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz."

ANAHTARLARI TESLİM ETTİ

Bakan Murat Kurum, "1.479 yeni yuvamızı, 79 dükkânımızı Başakşehir’imize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Kayapark Sakura Evleri ile Şahintepe Kentsel Dönüşüm Projelerimiz kapsamında  toplamda537 konut ve 35 dükkânımızı teslim ediyoruz. Ayrıca hayata geçirdiğimiz Yuvam Bahçeşehir Sosyal Konut Projemiz kapsamında 942 konut ve 44 dükkânımızı da şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli kardeşlerimize armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Murat Kurum konuşmasının ardından anahtar teslimini yaptı.

Bakan Kurum, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in haksız ithamlarına maruz kaldıklarını söyledi. Bakan Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti: "Göreve geldiğimizden bu yana geçen üç ayda onlarca defa deprem bölgesine gittik. Şu anda, 11 şehrimizde 452 bin konut ve iş yerini süratle yapmak için, 2025 yılının sonunda herkesin evine yerleşmesi için canımızı dişimize takıyoruz. Maalesef CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in haksız ithamlarına maruz kalıyoruz. Kendisi Hatay ilimizi ziyaret etmiş ve Hatay’ı unutturmayacağını söylemiş, Hatay benim şahsi meselem” demiş. Halbuki Hatay’ı deprem sonrasında yalnız bırakan da kendileridir."
 

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten o bölge için 7 ve üzeri deprem uyarısı geldi!

Korkutan açıklama: Konut fiyatları dolar bazında yüzde 30-40 artabilir

Merkez Bankası anketiyle yeni emekli ve memur maaşları belli oldu: Emeklilere Ocak'ta yüzde 15,53 zam!


Geri Dön