Kent Haberleri

İstanbul'un en pahalı yalısı Bebek'te satılıyor: 6 milyar TL'ye, krediye uygun deniz yalısı! 

İstanbul'da şu anda satışta olan en pahalı yalının fiyatı belli oldu. Sahibinden.com'da en pahalı yalının fiyatı 6 milyar TL olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Son zamanlarda İstanbul Boğazı'ndaki yalıların peş peşe satış haberleri gündeme geliyor. Konut fiyatlarında yaşanan yükselişlerin ardından, Boğaz'ın incisi yalılar da milyon liraları aşarak milyarlarca liralara satılmaya başlandı. 

İstanbul'da şu anda satışta olan en pahalı yalının fiyatı belli oldu. İşte o yalı ile ilgili detaylar... 

6 MİLYAR TL'YE KREDİYE UYGUN YALI

İstanbul'da şu anda Sahibinden.com'da satışta olan en pahalı yalının fiyatı 6 milyar TL. Söz konusu yalı Beşiktaş Bebek Mahallesi'nde bulunuyor. 

Brüt 3 bin metrekare, net 2 bin 800 metrekare alana sahip olan yalı, 4 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor. Bebek Parkı'nın hemen bitişiğinde yer alan yalı, denize sıfır konumda. 

İsmi verilmeyen yalı, 19 odalı, 4 salonlu ve 8 banyolu. Şu an boş durumda olan 6 milyar TL'lik yalının 75 yaşında olduğu belirtildi. 

Zemin etüdü olduğu ifade edilen yalı, doğalgaz ile ıstılıyor. İkinci el olduğu ilanda belirtilen yalının krediye uygun olduğu aktarıldı. 

BOĞAZ'IN İNCİLERİ PEŞ PEŞE SATILIYOR

İlk olarak, Üsküdar Beylerbeyi Mahallesi’ndeki Yalı Çapkını dizisinin çekildiği Sakıp Sabancı Yalısı'nın satışa sunulduğu ortaya çıktı. Sabancı Ailesi’nden Dilek Sabancı‘ya ait olduğu bilinen ve 2 sene önce 600 bin TL'ye kiralanan yalının, 1.985 metrekare brüt, 1.670 metrekare net alanı bulunuyor. 

14 odalı, 6 banyolu ve 3 katlı olan Sakıp Sabancı Yalısı'nın fiyatı 1 milyar 250 milyon TL olarak açıklanmıştı. 

Ardından, Sarıyer Büyükdere’de yer alan, 4 katlı, 11 odalı ve 2 salonlu yol yalısının satışa sunulduğu belirtildi. Sadberk Hanım Müzesi ile Surp Boğos Kilisesi arasında yer alan yalının, 625 milyon TL'ye satılacağı açıklandı. 

Son olarak da Boğaz'ın en gözdelerinden Burhanettin Sezerar Yalısı'nın 1 milyar 700 milyon Türk Lirası bedelle satılacağı gündeme geldi. 2. derecede tarihi eser konumundaki yalının brüt 1000 metrekare, net 850 metrekare kullanım alanına sahip olduğu ve 13 oda, 2 salon ve 7 banyondan oluştuğu belirtildi. 

İstanbul Kartal'daki bir evin 2019 fiyatı 2.850 gram altındı: 2024'te 2.712 gram altın oldu!

İzmir’in en pahalı evinin fiyatı dudak uçuklattı! Yat marinasına komşu villa tam 533 milyon TL’ye satılıyor!

İstanbul'da en ucuz satılık evin fiyatı 275 bin TL! Görenler gözlerine inanamadı!