29 / 04 / 2024

İstanbul'un gündemi kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri!

İstanbul'un gündemi kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla buluştu. Bakan Kurum göreve başlar başlamaz inşaat, gayrimenkul ve şehircilik adına çözüm bekleyen sorunlara çözüm aradı. Kurum'un gündeminde kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri vardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe belediye başkanları ve bürokratları bir araya getiren toplantıda projelerle ilgili konuşuldu. Esenler, Gaziosmanpaşa, Üsküdar ve Küçükçekmece ilçelerinden bölgelerinde hayata geçirilen dönüşüm çalışmaları değerlendirildi.

 

 İstanbul un gündemi kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri! 

 

ESENLER VE VALİDEBAĞ

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, millet bahçesi projesi için çalışmaların başlamasını isteyen Kurum, talimatı verdi. Esenler’de 2.5 milyon metrekarelik askeri alan ve Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun millet bahçesi haline getirilmesine karar verildi. 

 

İstanbul’un Başakşehir, Pendik, Maslak, Ataköy, Yeşilköy, Esenler ve Üsküdar ilçelerinde millet bahçeleri yapılması planlanıyor. Ülke genelinde 15 ilde eski stadyumlar da millet bahçesine dönüşecek.


Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yoğunluk artışı olmadan dönüşüm yapılması gerektiğini söyleyen Kurum, kentsel dönüşümde vatandaşın rızası olması gerektiğini vurguladı. Kurum İller Bankası,  TOKİ  VE KİPTAŞ gibi kurumların da sürece dahil olacağını ve gerektiğinde devreye gireceğini açıkladı. Önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşümü hızlandıracak düzenlemelerin de devreye girmesi planlanıyor.


Geri Dön