13 / 05 / 2024

İstanbul'un Pazartesi sendromu: Dikkat okullar açılıyor!

İstanbul'un Pazartesi sendromu: Dikkat okullar açılıyor!

Büyükşehir, okulların açıldığı 19 EylüPde trafik keşmekeşi yaşanmaması için bir dizi önlem aldı. İETT 300 ek sefer yapacak, toplu taşıma ücretsiz olacak. Servisler trafiğe boş çıkmayacak. Altyapı kazı çalışmaları yapılmayacak



Dün, tüm okulların eğitime başlayacağı 19 Eylül Pazartesi günü trafik keşmekeşi yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu, zira kentin birçok noktasında yol çalışmalarının devam ettiğini, halihazırda herhangi bir önlemin de alınmadığını yazdık, İBB de hemen harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül'de trafikte sorun yaşanmaması için ilgili kurumlarla en üst düzeyde alarma geçerek tedbirler aldı.

ÜCRETSİZ OTOPARK

Buna göre; okulların açıldığı gün okul çevrelerin ¬de yoğun trafik tedbirleri alınacak ve çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak. Mevcut yol - kazı çalışmaları (İSKİ, İGDAşž, BEDAşž, Türk Telekom, AYEDAşž vb.) okul açılış gününden önce bitirilecek ve okulların açıldığı hafta yol-kazı çalışması yapılmayacak.

- Öğrenci servisleri okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için öğrenci kayıtlarını bitirecek, öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek.

- Okul servisleri okul çevrelerindeki ܎SPARK otoparklarında okul giriş ve çıkış saatlerinde ücretsiz araç park edecekler.

- 'Park et metrobüsle devam et' otoparklarında da ücretsiz hizmet verilecek.

-  AKOM, FSM Köprüsü gişeler, Haramidere Boğaziçi Köprüsü gişeler, Sarıyer iskele önü ve Kartal Köprüsü'nde çekiciler bekleyecek.

- Otobüs durakları önlerine ve yakınlarına ticari taksi veya özel araçların park edilmesine izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve sürücülere ceza kesilecek.

- Toplu taşıma araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecek. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

- İETT, 300 ek sefer koyacak.

-  şžehir Hatları vapur seferleri artırılacak.

-  Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıklıkta sefer düzenleyecek (Tramvay sinyalizasyon ayarlarına göre 2 dk'da, Metro 4 dk'da)

- 06.00-13.00 saatleri arasında toplu ulaşım ücretsiz olacak.

7 BİN POLİS, BİN ZABITA GÖREVLENDİRİLECEK

Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzenini sağlayacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi'nde 800 personel ile (emniyet, trafik, asayiş), görev yapacak. 1000 zabıta memuru ara sokaklarda trafik düzenlemesine yardımcı olacak.

HABERTÜRK


Geri Dön