Ekonomi

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi. Birgün Gazetesi'nde yer alan İsmail Arı imzalı habere göre, THK Kayyum Heyeti, geçtiğimiz günlerde şube müdürleriyle bir toplantı yaparak otelin Varlık Fonu'na devir kararının alındığını açıkladı

4 bin metrekare alanda 265 odası ve çok sayıda dükkanın yer aldığı Teyyare Apartmanları halen otel olarak işletiliyor ve yıllık4 milyon lira gelir elde ediliyor. Birgün Gazetesi'nde yer alan İsmail Arı imzalı habere göre, THK Kayyum Heyeti, geçtiğimiz günlerde şube müdürleriyle bir toplantı yaparak otelin Varlık Fonu'na devir kararının alındığını açıkladı. Yapılan toplantıda Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, otelin gerçek sahibinin devlet olduğunu, oteli gerçek sahibine devrederek Eylül-Ekim aylarına kadar devir işlemlerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Söz konusu otel için Varlık Fonu ile görüşmelerin devam ettiğinin belirtildiği haberde, otelin Varlık Fonu'na devredilerek Türk Hava Kurumu'nun tüm borçlarının kapatılacağı ve kurumun yapılacak seçimden sonra faaliyetlerine devam edeceği söylendi. Satıştan sonra kurumun borçlarının kapanacağı ayrıca kasasında da para kalacağı kaydedilirken, kulislerde otelin Varlık Fonu aracılığıyla Katarlılara satılacağı konuşulmaya başladı.

Laleli'de Tayyare Apartmanları olarak bilinen yapıların inşaatı 1919 yılında başlamış ve 1922 yılında tamamlanmıştı. Otel Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk'ün isteğiyle kuruma gelir sağlaması amacıyla THK'ya devredildi. Şu anda Wyndham İstanbul Old City Otel adıyla hizmet veren yapıda 265 oda ve çok sayıda dükkan bulunuyor. Kullanım alanı 4 bin metrekare olan yapının  değeri 9-10 milyar lira. THK'nun eski Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman, Kayyumun işi satmak değil bunu kayyuma birileri yaptırıyor derken, oteli işleten şirketin THK'ya ödediği kirayı sadece dükkan kiralarından kazandığını söyledi. Kurumun eski yöneticileri ise Varlık Fonu'nun oteli devraldıktan sonra işleteceğine inanmadıklarını belirterek otelin Katarlılara satılıp satılmayacağını soruyor. Otel halen Keskin Gayrimenkul Turizm Yatırım Şirketi tarafından işletiliyor. 2055 yılına kadar kiracı olan şirket THK'na aylık 340 bin dolar kira ödüyor. Yıllık yaklaşık4 milyon lira olan kira bedelinin en az 2-3 kat fazla olması gerektiği belirtiliyor. Şimdi bu tarihi yapıp Wyndham İstanbul Old City Otel adıyla hizmet veriyor. Otelin 265 odası ve çok sayıda dükkanı var. Kulanım alanı ise 4 bin metrekare. Tarihi yapı yıllardır otel olarak kullanılıyor.

 

Arsa fiyatlarını uçuran proje için ilk ihale yapıldı

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Muğla Bodrum'daki sit arazisi Katarlılara satılacak iddiası!