Ekonomi

Lüks oteller ayda 20 bin TL’ye tecrübesiz eleman arıyor!

Lüks oteller, pandemi sonrası gelen seyahat taleplerini karşılayamamaya başladı. Bundan dolayı ayda 20 bin TL’ye çalışacak tecrübesi olmayan eleman arıyorlar. İşte detaylar!Bu yüzden oteller talep konusunda zorlanınca vasıflı işçi yerine tecrübesi olmayan çalışan arayışına başladı

Dünyanın en ünlü otel zincirleri, coronavirüs salgınından sonra seyahat taleplerini karşılayamamaya başladı. Bu yüzden oteller talep konusunda zorlanınca vasıflı işçi yerine tecrübesi olmayan çalışan arayışına başladı.

 İspanya merkezli 110’dan fazla ülkede Mercure, Ibis ve Fairmont gibi markaları bünyesinde bulundurarak işleten Accor firması, dünya çapında 35 binden fazla işçiye ihtiyaçları olduklarını açıkladı. İşte haberin detayları…

TECRÜBESİZ ELEMAN ARIYORLAR!

Seyahat taleplerine yetişemeyen üst düzey oteller, vasıflı işçi aramayı bırakıp, tecrübesi hatta özgeçmişi bile olmayan çalışanları işe almaya başladı.

Pandemi süresinde birçok seyahat firması ve lüks otel, işçi çıkarırdı. Bu durum turizm sektörünü olumsuz etkilendi. Accor’un İcra Kurulu Başkanı Sebastien Bazin, Katar Ekonomik Forumu’nda verdiği röportajda, Avrupa’nın en büyük otel işletmecisi Accor’un sektörde daha önce çalışmamış kişileri işe almak için deneme girişimlerine başladıklarını duyurdu. Accor’un 35 bin çalışana ihtiyacı olduğu belirtildi. Accor, Fransa’daki şubelerinde gençleri ve göçmenleri işe almaya başladığını, yeni işe alınanlara altı saatlik eğitim verildiğini de söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, İspanya ve Portekiz’de büyük bir çalışan sıkıntısı olduğunu açıklarken, Avrupa’nın geri kalanına göre, daha yüksek ücret, ücretsiz konaklama, ikramiye ve sağlık sigortası gibi avantajlar sunulduğunun altını çizdi.

EN AZ 20 BİN TL MAAŞ

İspanya’da pandemi sonrası 200 binden fazla işçi açığı olduğu açıklandı. Portekiz’de de özellikle turizm sektöründe en az 15 bin çalışana daha ihtiyaç olduğu belirtildi.

Resmi rakamlara göre, İspanya’da barlar ve restoranlar ilk çeyrekte işçi ücretlerini bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 60 artırdı. İspanya, turizm sektöründe çalışmak için ülkelerine geleceklere ayda en az bin 200 dolar yani 20 bin TL ödeneceğini açıkladı.

Komşu Portekiz’de, merkez bankası ve Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından yapılan anket verilerine göre, ülke dışından gelen işçilerin maaşlarında yüzde 7’lik bir artış olacak. Portekiz’de çalışmak isteyenlere de ayda 881 euro yani 15 bin 500 TL gibi bir ücret ödeneceği duyuruldu.

Akaryakıt fiyatlarında endişe başladı! Brent petrol yükseldi mi? Akaryakıt fiyatları artacak mı?

Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne zaman yükselecek?

Dolar 17 liranın üzerine çıkmaya çalıştı!