Ekonomi

Dövizi frenleyemeyen Hazine’den otellere döviz uyarısı. Bunu yapan yanacak

Türk lirası dolar karşısında günden güne erirken gidişatın önüne geçmek için binbir yola başvuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, şimdi de yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapan turizm işletmelerine 6 aya kadar ‘faaliyet durdurma’ cezası verileceği uyarısı yaptı.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıda son zamanlarda konaklama faaliyetiyle iştigal eden bazı otel, pansiyon gibi iş yerlerinde yetkisiz olarak döviz alım satımı yapıldığına, internet sitelerinde de işlemlerin ‘otel hizmeti’ olarak duyurulduğuna rastlandığı yazıldı.


 

Faaliyet Belgesi bulunmayan gerçek ya da tüzel kişilerin döviz işlemi yapamayacağı hatırlatılan yazıda, yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapıldığının tespit edilmesi durumunda iş yerlerindeki tüm faaliyetlerin 1 aydan 6 aya kadar, tekrarında ise sürekli olarak durdurulacağı duyuruldu.

Rezervasyon yaptıran vatandaşlara ve yabancı turistlere yönelik mağduriyete yol açabileceğine dikkat çeken Bakanlık, turizm işletmelerinin uyarılmasını istedi.