02 / 05 / 2024

İşte altının göreceği dip fiyat! Aman bu tarihe dikkat! Piyasa uzman Tunç Şatıroğlu uyardı! 

İşte altının göreceği dip fiyat! Aman bu tarihe dikkat! Piyasa uzman Tunç Şatıroğlu uyardı! 

Altın fiyatlarındaki gerilemenin nedeni ve ne zaman biteceği merak konusu haline gelirken, uzman isim Tunç Şatıroğlu'ndan uyarı dolu yorum geldi. Altın fiyatları için  “Faiz artırımlarının bir yerden sonra durması lazım. Hatta daha yükselmeyeceğini düşünüyorum.



Altın, kimyasal sembolü "Au" olan değerli bir metaldir. Altın, tarihsel olarak para birimi olarak kullanılmış, mücevherat yapımında kullanılmış ve endüstriyel uygulamalar için kullanılmıştır. Bugün altın, bir yatırım aracı olarak da kullanılmaktadır.

Altın, saflık oranına göre fiyatlandırılır. 24 ayar altın en saf altın olarak kabul edilir ve genellikle en yüksek fiyatı alır. Ayrıca, altın fiyatları, piyasadaki arz ve talep dengesine ve ekonomik koşullara bağlı olarak günlük olarak değişebilir.

İşte altının göreceği dip fiyat! Aman bu tarihe dikkat! Piyasa uzman Tunç Şatıroğlu uyardı! 

Altın fiyatları, genellikle ons başına ABD Doları cinsinden ifade edilir. Altın fiyatları hakkında güncel bilgi almak için finansal haber sitelerini veya güncel altın fiyatı takip uygulamalarını kullanabilirsiniz.

ALTIN FİYATLARINDA ROTA BELLİ OLDU

Altın ücretleri için umutlu olduğunu ifade eden Tunç Şatıroğlu, makro açıdan değerlendirildiğinde ise ücretlerin çok az olduğunu söyledi. Enflasyon ve faiz seviyelerini anlama ve  tahmin etme hususunda kritik bir değere sahip olan ABD M2 para arzının pandemi aşamasından bu zaman kadar %38 yükseldiğini söyleyen Şatıroğlu, bu yükselişin ABD piyasasında birçok şeyin ücretini yükselttiğini ifade etti. Altın ücretlerinin para arzı kadar değerlendirdiğini söyleyen Şatıroğlu %38 yükseliş ile 200 2200 dolar seviyesinde olması gerektiğini iletti. 2018 senesinden
 bu zamana kadar ülkedeki enflasyon yükselmesinin %20 olduğunu ifade eden Şatıroğlu, iki tarafta da yükseliş olmasına rağmen altının çok arkada kaldığını söyledi.

 


Geri Dön