02 / 05 / 2024

Gram altın alanlar kâr yapamayacak! Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu korkuttu

Gram altın alanlar kâr yapamayacak! Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu korkuttu

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın ve bitcoin için önemli açıklamalarda bulundu. Bitcoin’de yaşanan düşüşler için müjdeli açıklamalar yapan Şatıroğlu, gram altın biriktiren kişilere yükselişlerin ABD 10 Yıllıkları üzerinden uyarılarda bulundu. İşte detaylar…



Piyasa Analisti Tunç Şatıroğlu, açıklanan Amerika enflasyonunun dolara olan etkisini değerlendirdi. Piyasaların kendini FED kararı öncesi fiyatlanmaya girdiğini söyleyen Şatıroğlu, ABD 10 yıllıkları üzerinden de altına değindi. ABD 10 Yıllıklarında düşüş olmadan altında yükseliş olmayacağını ifade eden Şatıroğlu, kripto paralar içinse sevindirici haber verdi. İşte detaylar.

ALTIN BİR ŞART İLE YÜKSELİR

Piyasalar üzerine yaptığı analizler ile son zamanların takip edilen isimleri arasında yer alan Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, dolar ve altında yaşanan durumlar hakkında konuştu. Dolar - TL kurunda baskılanma devam halindeyken gram altında ise ufak yükselişler görülmeye başlandı. Piyasalarda manipülatif olaylara değinen Şatıroğlu, elinde altın biriktiren kişiler için tek bir şart koştu. Altının yükselişini ABD 10 Yıllarına sebep kılan Şatıroğlu, şu şekilde konuştu:

"ABD tahvillerinde düşüşün 2. 00 seyirlerinin altına kadar devam etmesini öngörüyorum. S&P’de hedefim ise 5. 980 seyirleridir. Bununla birlikte, S&P 500’de haftalıkta resmen yükseliş haline girmiş bulunuyoruz. Bu, ABD borsalarında ralli başladı anlamına gelir. Nasdaq’taki olumlu hareket ise kripto paralar için güzel zamanların geldiğini anlıyoruz. Altın tarafında ise ABD 1O yıllık tahvil faizlerinde ise kalıcı bir düşüş olmadan altın fiyatlarında ise bir yükseliş görmek zor.”

Gram altın alanlar kâr yapamayacak! Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu korkuttu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön