28 / 04 / 2024

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

Deneyimli ekonomist Tunç Şatıroğlu, doların düşürülmesi için Türkiye'ye yüklü bir swap girişi olacağına yönelik iddiaları yalanladı ve yatırımcılara uyarılarda bulundu.



Dün bazı haber sitelerinde Türkiye'ye 55 milyar dolar seviyesinde bir dolar girişi olacağı ve doların hızlı bir düşüş göstereceğine yönelik iddialar yer almıştı.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımlarda bulunarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü ve yatırımcıları uyardı.

Bazı ekonomistleri yatırımcıları manipüle etmekle suçlayan Şatıroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kaynak belirtilmeden, yatırımcıların kararlarını etkileme amaçlı söylentiler çıkarılmaya ve bunlar yayılmaya devam ediliyor. Söylentilerin gerçek olmaması durumunda yanıltıcı bilgi verme suçuna iştirak etmemiş olmak için bu tür söylentileri yaymamak lazım.". 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu sakın inanmayın dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

İkinci paylaşımında ise Şatıroğlu "Bana da gelen bu tür söylentilere dayalı sorulara cevap vermiyorum. Çünkü cevap vererek söylentilere itibar kazandırmak istemiyorum. Dolar kurunda artışın devamını bekliyorum. Zaten BDDK kararı öncesindeki seviyelerin de üzerine çıktı bile. Düşüşler alım fırsatı olmaya devam eti" diyerek spekülatörlere tepki gösterdi. Bu paylaşımın altına Şenol Babuşçu tarafından yapılan yorum ise sosyal medyayı salladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön