27 / 04 / 2024

Altın ve dolarda ‘18 gün’ uyarısı! Altın ve dolara yatırım yapanlar elini çabuk tutsun!

Altın ve dolarda ‘18 gün’ uyarısı! Altın ve dolara yatırım yapanlar elini çabuk tutsun!

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin önümüzdeki günlerde izleyeceği strateji altının kaderini belirleyecek. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, 21-22 Mart tarihlerinde Fed’in yapacağı toplantıya dikkat çekerek altın ve dolara yatırım yapanları uyardı.



Altın geleneksel yatırım araçlarından birisi. Yüksek enflasyondan korunmak isteyenler daha güvenilir liman olması nedeniyle altını tercih ediyor ancak hem yerel hem de global piyasalardaki gelişmeler altın fiyatlarında dalgalanmalara yol açarak bazen yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratıyor.

Altın ve dolarda ‘18 gün’ uyarısı! Altın ve dolara yatırım yapanlar elini çabuk tutsun!

TCMB’nin 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından altın fiyatlarında hareketlilik başlarken, ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceğine ilişkin mesajları altın fiyatlarını baskılıyor. Bu nedenle ons altın fiyatları gerilerken, Kapalıçarşı’da altının gramı da bin 116 liraya kadar düştü. Peki altın ve dolar önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyecek? Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın ve dolara yatırım yapanlara seslenerek bazı uyarılarda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön