10 / 05 / 2024

Altın ve dolarda ‘18 gün’ uyarısı! Altın ve dolara yatırım yapanlar elini çabuk tutsun!

Altın ve dolarda ‘18 gün’ uyarısı! Altın ve dolara yatırım yapanlar elini çabuk tutsun!

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin önümüzdeki günlerde izleyeceği strateji altının kaderini belirleyecek. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, 21-22 Mart tarihlerinde Fed’in yapacağı toplantıya dikkat çekerek altın ve dolara yatırım yapanları uyardı.



ALTIN ÇOK DÜŞÜK SEVİYELERDE

Altın ve dolarda ‘18 gün’ uyarısı! Altın ve dolara yatırım yapanlar elini çabuk tutsun!

 Karar Gazetesi’nin haberine göre, ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarının makro açıdan çok düşük seviyelerde olduğuna işaret ederek enflasyon ve faizler açısından kritik öneme sahip olan ABD para arzına dikkat çekti. Para arzında yüzde 38’lik artış olduğunu belirten Şatıroğlu, “2018 yılından bugüne ülkedeki enflasyon artışı yüzde 20 civarında. Bu artışlar Amerika’da birçok şeyin de fiyatını artırıyor. Altın fiyatları para arzı kadar değerlenseydi altının onsunun 2 bin 200 dolara ulaşması gerekirdi” dedi.

FAİZ ARTIŞLARI BİR YERDE DURACAK

Şatıroğlu, ABD Merkez Bankası Fed’in önümüzdeki süreçte faiz artırımlarında bir yerden sonra durması gerektiğini ve daha fazla faiz artıramayacağını ileri sürdü. ABD’nin ödediği faizin 852 milyar dolara çıktığını ve giderek daha fazla borçlandığını kaydeden Şatıroğlu, bu yüzden ABD Merkez Bankası’nın çok fazla faiz artıramayacağını iddia etti. Fed’in bir süre sonra faizi indirmek zorunda kalacağını öne süren Tunç Şatıroğlu, faizlerin inmesi halinde ise altın fiyatlarının yükselişe geçeceğini öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön