28 / 04 / 2024

Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Yüksek enflasyon karşısında elindeki paranın değerini korumak isteyen vatandaşlar seçim sonrası senaryolara odaklandı. Faizler yükselecek mi? Dolar ve euronun seyri nasıl olacak? Altına yatırım yapanlar kazanacak mı? Tüm bu soruların cevabı için hemen bakın.



Dunya.com’dan Mesut Koyuncu köşesinde seçim sonrası ekonomik senaryoları değerlendirdi. Sanayici yatırım yapacak ama kurlar ne olacak? Yatırım için kullanılacak kredilerin faizleri hangi seviyede olacak? Parasının değerini korumaya çalışan küçük yatırımcı seçim sonrası nasıl etkilenecek?

PİYASA FAİZİ POLİTİKA FAİZİNİN ÇOK ÜSTÜNDE

Politika faizi Merkez Bankası’nın son toplantısında Yüzde 8,5 düzeyinde değişime uğramadan devam etti. Son 12 ay içerisinde dolar, TL karşısında yüzde 30 değer kazanırken, euro ise yüzde 26 değer kazandı. Bu dönem içerisinde ÜFE yüzde 62, TÜFE ise yüzde 51 oldu.

 Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Bu tabloyu değerlendiren Koyuncu, yazısında “Kur artışları ve enflasyon oranları geçmişin izdüşümü, faiz ise geleceğin öngörüsüdür. Bunu kabul ediyorum. Ancak Merkez Bankası 2023 yılının ilk raporunda enflasyonu %22,3 olarak tahmin ediyor. Kur korumalı mevduatlarda üst sınır kaldırıldı.

Mevduatta faiz oranları %30’lara geldi. Merkez Bankası gecelik faiz oranları da bu seviyelerde. Yani piyasada gerçek faiz oranları politika faizinin oldukça üzerinde. Bu tabloya bakarak kurların enflasyonun altında seyrettiğini ve baskı altında tutulduğunu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön