20 / 06 / 2024

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.



Sürekli olarak yükselen konut fiyatları yatırımcıları arsa ve araziye yönlendirirken, pek çok kişi de toprak yatırımı ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Arsa ve arazinin yıldızının parladığı şu günlerde Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül'den çok önemli bir paylaşım geldi.

Arif Güdül resmi X hesabı https://x.com/arifgudulcom üzerinden arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arif Güdül'ün paylaşımı şu şekilde:

Toprak yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlere dair bir check list hazırladım. Bu listeyi gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum:

- Seçilecek lokasyonun gelecekte gelişim gösterecek bir bölge olması önemlidir. Büyük şehirlerin genişleme alanları, yeni altyapı projelerinin planlandığı bölgeler ve sanayi veya ticaret merkezlerine yakın alanlar genellikle daha hızlı değer kazanır.

- Araziye kolay ulaşım sağlanabilmesi, değerini artırır. Yakınlarda otoban, tren istasyonu, havaalanı veya büyük yolların bulunması avantaj sağlar.

- Su, elektrik, doğalgaz, kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, okul, hastane, alışveriş merkezi gibi sosyal hizmetlerin yakınlığı da değerlendirilmelidir.

- Arazi, doğal afet riski taşıyan bir bölgede mi? Sel, toprak kayması, deprem gibi riskler değerlendirilmelidir. Ayrıca, arazinin toprak yapısı, eğimi ve drenaj özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

- Arazinin yasal durumu, imar planları ve kullanım izinleri kontrol edilmelidir. Tapu kaydı, imar durumu ve herhangi bir yasal kısıtlama olup olmadığı araştırılmalıdır.

- Seçilecek lokasyonun ekonomik potansiyeli, çevresinde bulunan iş ve istihdam olanakları ile de ilişkilidir. Bölgedeki ekonomik faaliyetler ve gelecekteki gelişim projeleri değerlendirilmeli.

- Bölgenin demografik yapısı da önemlidir. Nüfus yoğunluğu, nüfus artış hızı ve sosyoekonomik yapı gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

-Seçilecek lokasyonun geçmiş ve mevcut arazi fiyat trendlerini incelemek, gelecekteki değer artışı potansiyelini değerlendirmek için faydalı olacaktır.

Bu faktörleri dikkate alarak, yatırım yapacağınız lokasyonu seçmek daha bilinçli ve stratejik bir karar vermenizi sağlayacaktır.

 

Sahte ilanla kapora dolandırıcılığına dikkat!

Karaköy'den Fındıklı'ya kadar sahili kapatan otele tepki dinmiyor: Bu yasal mı, yasalsa neden yasal? 

Milli Emlak'tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV'den muaf araziler satışa çıktı!


Geri Dön