27 / 04 / 2024

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?



2023 yılında seçimlerden sonra, ardından faizlerdeki yükseliş konut alımlarını düşürdü. Öte yandan yabancı alıcılara uygulanan vatandaşlık izni 400 bin dolar
sınırına çekildi. Yüksek enflasyon inşaat maliyetlerini yükseltince, sektörde arz problemi yaşandı. Tüm bu gelişmeler gayrimenkul sektörünü olumsuz etkiledi. 

ARSA VE TARLA YATIRIMI İÇİN OLUMLU BİR YIL GEÇTİ!

Mars Gayhrimenkul ortaklarından Samet Hızalan Yazısı Arsa ve tarla için gayet olumlu ve istikrarlı bir yıl geçtiğini söyleyebilirim.

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

SEÇİM SONRASI KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Yerel seçimlerden sonra vergilerde, (alım, satım, harç emlak vergisi) artış olacağını belirten Mars Gayhrimenkul ortaklarından Samet Hızalan ''Bir düzine düzenleme olacaktır. Türkiye’de yüksek enflasyonist bir süreç yaşandı. Gayrimenkul’ ün değeri çok hızlı arttı, fakat bu artış kamu bankalarının düşük faizleri ile finanse edildi. Toplum da önemli bir servet transferi yaşandı.

Dolayısıyla seçimlerden sonra bozulan servet dağılımını düzenleyici tedbirler alınacaktır. Yani seçimlerden sonra hava çok açık olmayacak gibi duruyor.'' dedi. 

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?
2024 KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, ARTACAK MI?

Genel olarak konut fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemediğini söyleyen Hizalan, kira fiyatlarında son 2-3 aydır gerileme olduğunu açıkladı.

Hizalan ''Ancak bu köpük fiyatların erimesinden kaynaklanıyor. Satış tarafında ise bir fiyat düşüşü gözlenmiyor. Bu 2024 yılında da devam edecek. Çünkü bekleyen bir alım isteği bulunuyor. Kredi kampanyaları bu alım talebini eritecektir.

Borsa ve banka mevduatında oluşan birikimlerinkonuta kaydığı bir döneme gireceğiz. Bu da konut fiyatlarının artmasına sebep olacaktır. Konut,yatırım açısından cazibesini artıracaktır. Bu nedenle erken konut alımı kârlı bir yatırım olacaktır.

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut kiralamalarında yeni dönem resmen başladı!

Geri Dön