29 / 04 / 2024

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.



Küresel piyasalara ilişkin haber akışı finansal varlıkların seyrinde etkili olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz artırımlarının yanı sıra bankacılık sektörüne ilişkin endişeler küresel piyasaların başlıca gündem maddeleri arasındaydı. Peş peşe yaşanan banka iflaslarının ardından kıymetli madenlere ve başta altına olan talebin arttığı gözlendi.

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Onur Duygu, Fon Dünyası adlı köşesinde altına olan talebin artmasıyla ons altında ve gram altında fiyatların da hareketlendiğini ifade etti. Küresel piyasalardan gelen haber akışıyla ons altın yeniden 2 bin dolar seviyesini test ederken, gram altının fiyatı da bin 200 lira seviyesini aştı. Altın fiyatlarındaki artışın ardından altın ve altın katılım fonlarındaki getiri oranının da yüzde 9’lar seviyesine çıktığını belirten Duygu, çoğu fonun gram altın getirisinin bile üzerinde kazanç sağladığını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön