15 / 05 / 2024

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.



YATIRIMCI SAYISI YÜZDE 20 ARTTI

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Duygu’ya göre, son bir aylık dönem incelendiğinde altın ve altın katılım fonları içirişinde gram altının üzerinde prim yapan fon sayısı 15 iken, sadece 6 on gram altının getirisinin altında kazanç sağladı. Altındaki hareketlilik ile birlikte altın fonlarına olan talebin de arttığını kaydeden Onur Duygu, toplam yatırımcı sayısının yılbaşından bugüne kadar yüzde 20’nin üzerinde artarak 500 bine yaklaştığını ifade etti.  

Duygu, altın fonlarına artan talebin, fiziki altın yerine fon üzerinden yatırım yapmanın avantajlarından kaynaklandığını belirtiyor. Çünkü fiziki olarak altın alıp saklamanın çeşitli riskleri sözkonusu. Ayrıca hem fiziki hem de hesaptan altın alım satımında, alış ile satış fiyatı arasında farklılıklar gözleniyor. Gram altının fiyatını ekranda bin 200 lira gören yatırımcılar, banka hesabından altın alımı için fiyat baktığında bin 250 liraya ulaşan fiyatlar ile karşılaşabiliyor. Alış ve satış fiyatı arasındaki marjın kurumdan kuruma ve işlem saatine göre de farklılık gösterdiğinin altını çizen Duygu, altın fonlarında ise günlük tek fiyat oluşması nedeniyle herhangi bir alım satım marjının sözkonusu olmadığını kaydediyor. Sadece fon yönetim ücreti gibi giderler fiyattan düşüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön