18 / 05 / 2024

İşte dar gelirlinin enflasyonu!

İşte dar gelirlinin enflasyonu!

Ocak ayında gıda enflasyonunu emeklilere göre yüzde 90,5 olarak belirten DİSK-AR, yine TÜİK verilerine göre yaptığı araştırmaya göre en yoksul gelir grubunun enflasyonunu da yüzde 104,8 olarak belirtti.



DİSK-AR, emekli ve dar gelirli vatandaşların enflasyon oranlarını açıkladı. DİSK-AR, bu oranları TÜİK verilerine göre açıklarken vatandaşın maruz kaldığı gıda enflasyonu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

TÜİK’in gıda enflasyonu ocak ayında yüzde 71 iken emeklilerin gıda enflasyonunu yüzde 90,5 olarak hesaplandı.

Üçüncü yüzde 20'lik gelir grubunun gıda enflasyonu yüzde 77,1; düşük gelirli ikinci yüzde 20'lik grubun gıda enflasyonu yüzde 91,5 olurken, en yoksul yüzde 20'lik gelir grubunun gıda enflasyonu ise yüzde 104,8 olarak gerçekleşti.

İşte dar gelirlinin enflasyonu!

2002’DE YÜZDE 29,7 İDİ, 2023’TE YÜZDE 57,68

DİSK-AR’dan yapılan açıklamada, “Böylece, en yoksul gelir grubu yüzde 114,9 oranında gıda enflasyonu hissederken, en yüksek gelir grubu ise yüzde 57,3 oranında gıda enflasyonu hissetmiş oldu. Bu durum enflasyonun gelir gruplarına göre önemli ölçüde farklı hissedildiğini ortaya koyuyor” denildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön