22 / 07 / 2024

İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!

İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!

Müjdesi, 2020 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Karadeniz’de bulunan doğal gazın gelişiyle ilgili beklenen tarih işin başındaki isim tarafından verildi.




TPAO'nun ham petrolde ise hem üretim hem rezerv ekleme anlamında son yıllarda önemli başarılara imza attığını anımsatan Bilgin Gabar Dağı'ndaki petrol üretim çalışmalarına atıfta bulunarak, “Söz konusu çalışmalar şehidimizin ismiyle, bereketiyle gelişmiş olan Esma Çevik sahasında kendini gösteriyor. Bölgede yeni Esma Çevik sahaları bulunması ya da Esma Çevik'in etrafındaki benzer yapıların kazılmasıyla beraber buradaki çalışmalarımızı da yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.

İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!

Söz konusu bölgede aslında yeni arama kuyusu hedefleri bulunduğu bilgisini de veren Bilgin, “Hem Esma Çevik sahasını geliştirmek hem de etrafındaki potansiyeli aramak için Gabar-1, Gabar-2 kuyuları, yeni arama kuyularıyla beraber bölgede varız” diye konuştu.

EN BÜYÜK DOĞAL GAZ İŞLEME TESİSİ YAKINDA DEVREDE

Bilgin ayrıca, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nin de çok yakın bir süreçte devreye alınacağı bilgisini vererek, “Burada çok önemli bir bilgi birikimi, önemli bir endüstriyel tecrübe kazanılmış ve millileşmiş durumda. Buradaki arkadaşlarımızı aslında projenin ilerleyen safhalarında da değerlendirme imkanımız olabileceği gibi, elde ettiğimiz birikimle yurt dışında bazı başka işler yapma şansımız da var” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön