27 / 04 / 2024

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023 yılının ilk çeyreğinde evlere ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar…



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik’te Söğüt ilçesinde bu sene 741'incisi düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı. 

"TÜRKİYE'NİN HER ALANINDA BAĞIMSIZLIK İÇİN ÇARPAN YÜREKLERİ ISITMIŞ, ONLARA YOL GÖSTERMİŞLERİ GÖRECEKSİNİZ"

Tam sekiz asır önce Ertuğrul Gazi'nin otağında yanmış olan ateşin aradan geçen senelere rağmen milletin sinesinde hiç sönmediği gibi çoğalarak devam ettiğine dikkat çeken Dönmez, "İşte bu ateş, Türkiye'nin her alanda bağımsızlığını elde etmek için çarpan yürekleri ısıtmış, onlara yol göstermiştir. Gökyüzüne bakıldığında Akıncıları, Hürkuşları, Aksungurları, ANKA'ları, Gökbeyleri, Kızılelmaları ve daha nicelerini görmüş olacaksınız. Karaya baktığınızda Altayları, Korkutları, Parsları, Ejder Yalçınları, Tulparları göreceksiniz ve mavi vatana bakıldığında ise Ertuğrul Gazi'yi, Barbaros Hayreddin'i, Oruç Reis'i, Fatih'i, Yavuz'u, Kanuni'yi ve Abdülhamid Han'ı göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

"BİLDİĞİMİZ YOLDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Dönmez, sondaj filosunun marifeti ile Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfine çıktıklarını belirtti.

Kıyıdan 170 kilometre açıktaki bu keşfin ise tarihe rekorla ile adını yazdırdığını ifade eden Dönmez, "Şimdi bu gazı milletimiz ile buluşturmak için hummalı bir çalışma içindeyiz. Bütün hedefimiz yerli gazımızı 2023 yılının ilk çeyreğinde evlerimizde kullanmak" şeklinde konuştu.

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön