27 / 04 / 2024

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Uzun süredir yüksek olan elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşı çok sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat itibarı ile toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15 ila 16 arasında bir gerileme olabileceği müjdesini verdi.



Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte yaşanacak, vatandaşın cebi bir nebze de olsa rahatlayacak. Konuyla ilgili müjdeyi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15 ila 16 arasında bir gerilemenin olabileceğini bildirdi.

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Son günlerde piyasalarda doğal gaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından düşüşün yansıtıldığını hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,, bu gelişmeyle şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceği müjdesini verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen "Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri" programında konuştu.

Akdeniz'deki gaz arama ve sondaj çalışmalarının, ortaya koyulan enerji bağımsızlığı perspektifini en iyi açıklayan örneklerden olduğunu söyleyen Dönmez, Milli Enerji ve Maden Politikası'nı ilan ederken temel hedefin "Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye" olarak ifade edildiğini anımsattı.


Geri Dön