10 / 05 / 2024

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Uzun süredir yüksek olan elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşı çok sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat itibarı ile toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15 ila 16 arasında bir gerileme olabileceği müjdesini verdi.



Enerjide bağımsızlığın özellikle petrol ve doğal gaz arama ve keşiflerindeki başarıya bağlı olduğunu dile getiren Dönmez, bu kapsamda kara ve denizlerde yoğun bir arama ve sondaj faaliyetine giriştiklerine dikkati çekti. Karadeniz'deki arama çalışmaları neticesinde 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin keşfedildiğini anımsatan Bakan Dönmez, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ilk ünitesini de bu yıl içinde devreye almayı planladıklarını bildirdi.

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Dönmez ayrıca, TürkAkım ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ve gibi iki dev projeyle de kaynak çeşitliliğinin artırıldığını ifade etti.

Maden alanında ise borda uç ürün odaklı satış stratejiyi hayata geçirdilerini bildiren Dönmez, bor karbürün bunlardan birisi olduğunu ve açılışını yapacaklarını da söyledi.

Ferrobor tesisinin temelini de attıklarını bildiren Dönmez, tesisin lityum pilot üretim tesisinin bittiğini belirterek “İlk yıl verilerini değerlendirdik. Bu yıl içerisinde büyük ölçekli üretim yapacak tesisimizin temelini atacağız” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük ikinci nadir toprak elementleri rezervini keşfettiklerini kaydeden Dönmez, "Periyodik cetvelde yaklaşık 17 adet nadir element var ve bunun 7-8 tanesini Beylikova'da bulduk” açıklamasında bulundu.


Geri Dön