30 / 04 / 2024

İşte Michael Jackson'ın Türk ev sahibi

İşte Michael Jackson'ın Türk ev sahibi

Uzun süredir ara verdiği konserlerine yeniden başlamak için Londra'yı seçen Amerikalı ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson'ın kiraladığı malikanenin sırrı çözüldü.



 

Pop müziğin efsanevi ismi Michael Jackson'ın, Londra'da vereceği konserler süresince kalmak için bir Türk ailesine ait tarihi malikaneyi 1 milyon sterline kiraladığı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Daily Mail gazetesinde çıkan haberde Jackson'ın sağlık sektöründe çalışan varlıklı bir Türk ailenin kiracısı olacağı dile getirilmişti. Ancak ailenin ismi açıklanmamıştı. Habere göre, 50 yaşındaki şarkıcı İngiltere'nin başkenti Londra'da vereceği konserler dizisi için evi 1 milyon sterline (yaklaşık 2.3 milyon TL) bir yıllığına kiraladı.

İngiltere'de halka açık olan tapu kayıtları için internetten evin adresi ve adı girilerek yapılan aramada 2006'da 6.6 milyon sterline satın alındığı görülen evin Ruşen Osman Ertosun'a kayıtlı olduğu görülüyor. Ertosun ailesi, İngiltere'de yaşlı ve engellilere bakımevi olarak hizmet veren Excelcare firmasının kurucusu ve sahibi. İngiltere ve Galler'de 33 merkezi bulunan 1700 yatak kapasiteli şirket ülkede bu alanda faaliyet gösteren 10'uncu büyük organizasyon olarak dikkat çekiyor. Excelcare'in daha önce eski Başbakan Tony Blair'in İşçi Partisi'ne usulsüz bağışlar ve hesap defterlerinde usulsüzlükler nedeniyle soruşturma geçirdiği de biliniyor.

2010'a kadar kalacak

İlk konserini 8 Haziran'da vermeyi planlayan Jackson, yardımcılarını Londra'ya göndererek konser salonu yakınlarında bir ev bulmalarını istedi. Ekip Londra'nın güneydoğusunda bulunan ve bir Türk ailesine ait olan 28 odalı Foxbury Manor malikanesi seçti. 1875'de dönemin İngiltere Kraliçesi Victoria'nın gözde mimarı David Brandon tarafından yapılan malikanenin bodrum katında bir sinema salonu bulunuyor. Jackson'ın özel bir göle sahip olan 15 milyon sterlin değerindeki Foxbury Manor'u özel havuz, özel sinema ve son teknoloji alarm sistemi nedeniyle tercih ettiği belirtildi. Ertosun ailesi Michael Jackson ile imzaladığı kontratta evde tadilat yapılmasını yasakladı. Sadece bazı odaların duvar kağıtlarını değiştirmesine izin verdi.

Daily Mail'e konuşan bir aile üyesi, malikaneyi 2006'da satın aldıklarını ve paraya ihtiyaçları olmadığını, ancak ileride evi satmak istediklerinde “Burada Michael Jackson kaldı” diyerek reklam yapmak için Jackson'a kiraladıklarını ifade etti. Jackson 24 Şubat 2010'da vereceği son konserine kadar bu malikanede kalacak.

DEĞERİNİ İKİYE KATLADI

Türk ailenin 6.6 milyon sterline aldığı iki bin 415 metrekarelik Foxbury Manor'un şu anki piyasa değeri 15 milyon sterlin.

Vatan


Geri Dön