28 / 04 / 2024

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

Yüksek getirili bir tasarruf hesabına nakit yatırmak, bir banka ikramiyesinden yararlanmak ve bir mevduat sertifikası (CD) hesabı açmak denenmiş ve gerçek faiz kazanma yollarıdır ancak dikkate alınması gereken başka tasarruf seçenekleri de vardır.



İşte riskinizi en aza indirirken tasarruflardan faiz kazanmanın yedi yolu. 

1. Yüksek getirili bir tasarruf hesabı açın

Yüksek getirili bir tasarruf hesabında %2 veya daha fazla kazanabileceğiniz zaman, geleneksel tasarruf hesaplarında bulunan %0,13'lük düşük faizli getirilerle yetinmek zorunda değilsiniz   (yıllık yüzde getiri veya APY ne kadar yüksekse, bileşik faiz oranınız o kadar fazla olur) ilgi artar). Bask Bank, Tab Bank ve UFB Direct gibi bankaların her biri %2,6'nın üzerinde yüksek getirili tasarruf hesapları sunmaktadır. SoFi, Discover ve Capital One gibi büyük çevrimiçi bankaların her biri, %2 APY'li hesaplar sunar. Yerel bankanız veya kredi birlikleriniz, daha yüksek APY'lere sahip yüksek verimli tasarruf hesapları sunabilir, bu nedenle bölgenizde alışveriş yaptığınızdan emin olun. 

2. Bir para piyasası hesabı açın

Bir para piyasası hesabı veya bir para piyasası mevduat hesabı, tek bir hesapta her ikisinin özelliklerini ve faydalarını sağlayan, çek ve tasarruf hesaplarının bir karışımıdır. Yüksek getirili bir tasarruf hesabından alacağınız gibi daha yüksek bir faiz oranı artı çek yazma ayrıcalıkları ve para çekme işlemleri için bir banka kartı elde edersiniz. 

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

3. Bir mevduat sertifikası açın

Mevduat sertifikası veya CD, faizinizi belirli bir süre boyunca, genellikle altı ay ile beş yıl arasında kilitleyen yüksek getirili bir tasarruf hesabıdır. İlk para yatırma işleminizden sonra, CD süresi sona erene kadar bu paraya dokunamazsınız. Varlıklarınızı sabit bir vade boyunca kilitlemek için bir teşvik olarak, CD, bir para piyasası hesabından veya tasarruf hesabından daha yüksek bir faiz oranı öder. Tipik olarak, süreniz ne kadar uzun olursa, veriminiz o kadar yüksek olur. Örneğin, en yüksek getirili  beş yıllık CD oranları , %3 ile %4 arasında APY'ler sunar.

4. Bir CD merpeni oluşturun

Bir CD merpeni, farklı vadeli uzunluklara sahip birden çok CD'yi açtığınızda, daha uzun vadeli hesaplar için mevcut olan en yüksek APY'yi kazanırken paranızın bir kısmına daha erken erişebilirsiniz. 

Örneğin, beş yıllık bir CD'ye yatırım yapmak için 2.500 dolarınız olduğunu varsayalım. Tüm paranızı o CD'ye yatırmak yerine, kademeli bir strateji parayı birkaç farklı CD'ye böler. Yani, %0,65 getiri sağlayan bir yıllık CD'ye, %0,80 getiri sağlayan iki yıllık CD'ye, %0,95 APY ile üç yıllık CD'ye, %1,05 getiri sağlayan dört yıllık CD'ye ve beş-- yıl %1,2 getiri sağladı.

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları


Geri Dön