13 / 05 / 2024

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

Yüksek getirili bir tasarruf hesabına nakit yatırmak, bir banka ikramiyesinden yararlanmak ve bir mevduat sertifikası (CD) hesabı açmak denenmiş ve gerçek faiz kazanma yollarıdır ancak dikkate alınması gereken başka tasarruf seçenekleri de vardır.



5. Bir banka bonusu bulun

Hayatınızın geri kalanında bir bankadan bir tasarruf hesabına bağlı olmanıza gerek yok. Farklı birikim hedefleriniz varsa, bu hedeflerin her biri için farklı bir hesap açın ve yeni müşteriler için kayıt bonusu sunan bir finans kurumu bulun.

Birçok geleneksel banka, kredi birliği ve yalnızca çevrimiçi hizmet veren kurum, yeni müşterilere hesap açmaları için bir teşvik olarak banka ikramiyeleri sunar. Genellikle, minimum para yatırma miktarını karşılamak veya belirli bir tutarı birkaç hafta veya ay boyunca hesabınızda tutmak gibi katı yönergeler vardır.

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

Üstelik bazı bankalar, bir yıllık süreyi geçene kadar sizi ödüllendirmiyor. Normalde faiz ödemeyen çek hesaplarında daha kazançlı bonuslar bulabilirsiniz. Geleneksel yüksek getirili tasarruf hesabına kıyasla geri dönüşün buna değip değmeyeceğini görmek için matematiği yapın.

6. Ödül çeki hesabı arayın

Bir ödül çeki hesabı,  bir hesap açmak ve belirli minimum gereklilikleri yerine getirmek için teşvikler sağlar. Ödüller nakit bonus, nakit geri ödeme (kredi kartı gibi)  veya yüksek getirili bir tasarruf hesabına benzer daha yüksek bir APY olabilir  . Bir ödül çeki hesabı, yüksek getirili bir tasarruf veya para piyasası hesabına kıyasla birkaç ekstra çemberle gelebilir, ancak diğer tasarruf seçeneklerinden daha değerli olabilir.

Samsung'un ucuz telefonu Galaxy A54'ün google rekabeti büyüyor

Meta'ya dudak uçuklatan ceza! 1,3 milyar dolar ile rekor kırdı

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu


Geri Dön