30 / 04 / 2024

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde birçok millet bahçesini hayata geçiriyor.  81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın güncel millet bahçesi projeleri şu şekilde...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 şehirde 81 milyon metrekare millet bahçesi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Birçok millet bahçesi için ihale ve inşaat süreçlerini başlattı. İşte Türkiye'nin birçok illerinde devam eden millet bahçesi projeleri...

Bolu Millet Bahçesi 

Bolu halkının uzun zamandır beklediği millet bahçesi için sevindiren haber geldi.  Millet bahçesi için ihalenin yapıldığı firma ile sözleşme imzalandığı açıklandı. 28 milyon 223 bin liraya mal olacak proje 400 günde tamamlanacak.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

AK Parti tarafından 31 Mart seçimleri öncesinde söz verilen, Bolu Millet Bahçesi için ihalenin yapıldığı firma ile sözleşme imzalandı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; AK Parti, Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, TOKİ’den ihaleyi alan şirketin 400 gün içerisinde millet bahçesini teslim edeceğini açıklayarak, “TOKİ Başkanlığı, Millet Bahçesi ihalesini onaylayarak, işi alan Lef Yapı ile 11 Aralık tarihinde sözleşmeyi imzalamıştır. 28 milyon 223 bin liraya mal olacak Millet Bahçesi 400 günde bitecek ve Bolulu hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacak” dedi.

İstanbul Ümraniye Millet Bahçesi 

İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Yukarı Dudullu Mevkii Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 21 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Ümraniye'ye yeni bir millet bahçesi inşa edecek. Ümraniye Millet Bahçesi'nin ihalesi 21 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

Bursa Mustafakemal Millet Bahçesi 

Bursa'da Mustafakemalpaşa, 50 dönümlük sosyal donatı alanıyla Bursa'nın en büyük Millet Bahçesi' Mustafakemalpaşa için ihale yapıldı.

 İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Millet bahçesinde vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatılar yer alacak. Mustafakemalpaşalı hemşehrilerim meyve bahçeleri ve daha çok yeşille buluşacak, huzur içinde vakit geçirebilecek. Millet bahçesi projesi, içerisinde barındıracağı yeşiliyle, yürüyüş ve bisiklet yoluyla, dinlenme alanları ile doğa ile iç içe, yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Projede havuzlar, çim alanlar, dinlenme alanları, cami ve meydan, biyolojik gölet ve platformu, millet kıraathanesi ve meydan, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor alanları yer alacak. 300 dönümlük alanın kalan bölümü ise belediye tarafından değerlendirilecek. Arıtma tesisi ile millet bahçesi arasında bir tampon bölge oluşturacağız. Burada endemik bitkiler üreteceğiz ve aynı zamanda açacağımız bir alanda bunları satacağız.” dedi.

Kaş Millet Bahçesi 

Antalya’nın Kaş ilçesinde ihalesi yapılan millet bahçesi için 11 Aralık'ta ihaleye çıkıldı. Projenin yakın zamanda hayat geçmesi bekleniyor.

 

2021'de 272 millet bahçesi 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2021 bütçe değerlendirmelerinde gelecek yıl içerisinde 272 millet bahçesinin daha hayata geçeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugüne kadar 22 ilde 6 milyon metrekare büyüklüğünde 35 millet bahçesinin açılışlarını gerçekleştirdiklerini dile getirmişti.

"81 ilde 81 milyon metrekare" amacıyla başlattıkları millet bahçeleri projeleriyle şehirleri yeşille ve doğayla buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Oktay, "77 ilde büyüklüğü 50 milyon metrekareyi bulan 272 millet bahçesini hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar 22 ilde 6 milyon metrekare büyüklüğünde 35 millet bahçesinin açılışlarını gerçekleştirdik ve vatandaşımızın hizmetine açtık. 237 millet bahçesinin de yapım, projelendirme ve yer çalışmaları devam etmektedir. 2023 yılına kadar da diğer millet bahçelerimizi açarak 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçemizi milletimizin kullanımına sunmuş olacağız." dedi.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Afyon Millet Bahçesi 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 71 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Hisar ve Sazak Mahalleri Millet Bahçesi’nin ihalesi 4 Aralık'ta yapıldı.

TOKİ'nin açıklamasına göre; proje içerisinde; bin metrekarelik çocuk oyun alanı, 325 metrekarelik kaykay pisti, basketbol ve futbol sahası ve açık hava egzersiz alanı bulunacak.

Etkinlik meydanının yer alacağı projede, meyve bahçesi, çiçekli bitkiler bahçesi, 1.254 ağaç, 84.013 çalı olup toplam yeşil alan 25.227 metrekare olacak. Bisiklet ve yürüyüş parkurunun yer alacağı projede ayrıca 234 araçlık otopark da bulunacak.

Millet Bahçesi projesinin içerisinde ikramların ücretsiz olduğu Millet Kıraathanesi de bulunuyor. Kitap okumak veya ders çalışmak isteyen öğrenciler Millet Kıraathanesi’nde internet, fotokopi ve tarayıcıdan da para ödemeden faydalanabilecek. Öğrenciler için ders çalışma merkezi, vatandaşlar için kitap okuma ve sohbet etme merkezi olacak Millet Kıraathanesi’nin kapalı alan bölümünde kitaplık, oturma salonu, servis mutfağı ve mescitler bulunuyor.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Türkiye'nin en büyük millet bahçesi Kayseri'de inşa ediliyor 

Kayseri'de 1 milyon 260 bin metrekare alanda kurulan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeşil dokunun yanında, peyzaj açısından da özel önem verdikleri millet bahçesinin şehrin stresini üzerinden atarak, sağlıklı ve nitelikli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olacağını söyledi.

Büyükkılıç, projenin detayları ile ilgili de şöyle konuştu:

Toplam alan 1 milyon 260 bin metrekare, toplam yeşil alan 1 milyon metrekare, biyolojik gölet 37 bin metrekare, etkinlik alanı 62 bin metrekare, mevcut ağaç sayısı 6 bin 150'dir. Millet bahçesine dikilmesi planlanan ağaç sayısı 19 bin, bisiklet yolu 5,5 kilometre, koşu-yürüme parkuru 5,5 kilometre, 20 çocuk oyun alanı, 16 spor sahası, yapı alanı 6 bin 900 metrekare olacak. Alanda, etkinlik çayırı, biyolojik gölet, mesire alanı, yaya-bisiklet yolları, sağlıklı yaşam merkezi, çocuk oyun alanları, spor alanları, Mimarsinan Kültür Merkezi, meydanlar, müze, mescit, drone-maket uçak pisti, özel çiçek bahçeleri, evcil hayvan eğitim alanı, yeşil labirent parkı, panayır alanı, ATV parkuru, paintball alanı, kaykay pisti ve dünya mutfakları yer alacak.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Çanakkale Biga Millet Bahçesi 

Çanakkale'nin Biga Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, meclis üyeleri ve vatandaşlara Millet Bahçesi taslak projesi hakkında bilgi vermişti.

Biga Belediyesi tarafından kamulaştırılan Avcılar ile Hacımadan Köprüleri arasına yapılacak Millet Bahçesi projesi için fikir ve düşüncelerini almak adına taslak projenin sunumu yapıldı.

Sunumun ardından konuşan Başkan Erdoğan, “Millet Bahçesi için özel olarak hazırladığımız taslak projemizi sizlerle paylaştık. Proje ile ilgili fikri, düşüncesi ve eklemek istediği konuları olanları bekliyoruz. Sizlere projenin dosyasından, incelemek üzere birer örnek vereceğiz. Projemiz şimdiden Biga’mıza hayırlı olsun” ifadelerine yer vermişti.

Muğla Millet Bahçesi 

Muğla ili, Yatağan ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait Sosyal Donatılar ile ilgili ihale 23 Aralık tarihinde yapılacak. İhale ardından kısa süre içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak.

İşte şehirlere nefes aldıracak millet bahçeleri!

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi 

Trabzon Vakfıkebir'de içinde ‘Ekmek Müzesi'nin de yer alacağı Millet Bahçesi 11 milyon 777 bin TL'ye mal olacak. Maliyetini Çevre Bakanlığı'nın üstlendiği 32 bin 721 metrekare büyüklüğündeki Millet Bahçesi'nin kapısına ünlü Vakfıkebir ekmeklerinin figürleri de koyuldu. Söz konusu millet bahçesinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Murat Kurum: 78 ilde 50 milyon metrekarelik 278 millet bahçesi yapıldı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön