Ekonomi

İşte yerli ve milli pasaport! Soylu 'ücretsiz' dedi

İçişleri Bakanı Soylu basımına geçilen yerli ve milli pasaportlarda Turkey yerine Türkiye yazdığını vurguladı. Soylu, süre uzatmalarda ise yapılan haberlerin aksine ücret alınmayacağını söyledi. jpg" />Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne gelerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu,  Ocak'tan bu yana basılan pasaport sayısının 1 milyon 630 bini bulduğunu anlattı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne gelerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu,  Ocak'tan bu yana basılan pasaport sayısının 1 milyon 630 bini bulduğunu anlattı.

Soylu, "Yerli pasaportlarda ilk olarak yeşil pasaport basacağız. Burada yüksek bir talep var. Günlük pasaport talebi 7-8 bindir ama son 4-5 aydır bu talep 10 bin-15 bin arasında gidip geliyor. Bu da şundan kaynaklanıyor, özellikle her şeyi siyasallaştırmayı seven bir candaş medya var. Bu medya, toplumu yanlış bilgilendirip meseleyi kaosa döndürebilmek için kasti bir anons yaptı, 'Fahiş fiyata 2023'te pasaport ulaşacak' dedi.

Bakan Soylu, açıklamasında herhangi bir ücret ödemeden vurgusu yaptı

Soylu'nun verdiği bilgilere göre  yeşil pasaportlarında süre uzatımı dün yani 29 Ağustos itibari ile başladı. Nüfus müdürlüklerine giden vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeden, para ödemeden 5 yıllık, 3 yıllık veya 2 yıllık süresi biten pasaportlarını 10 yıla çıkartabilecek...

Milli ve yerli pasaportlarada Turkey yerine Türkiye yazacak

Soylu pasayortlada yerli ve milli vurgusu yaptı ve 'Turkey' yerine 'Türkiye' yazmasının önemini anlattı.  Soylu önceden 27 güvenlik ögesi bulunan pasaportlara artık 36  tane yeni güvenlik ögesinin eklendiğini belitti.  

Pasaport üretiminde kullanılan yarı mamul üretimine ilişkin açıklamalarda yapan Soylu'nun açıklamasından satır başları:

Eylül sonuna kadar 170 bin pasaport basılacak

Basılan pasaport sayısı 250 bin ardından 300 bine çıkartılacak.

Ardından yeşil pasaport basımı bittikten sonra diplomatik hem umumi hem de gri pasaportu basılmaya başlanacak.

.