Ulaşım

Son dakika gelişmesi!  İstanbul'da ulaşım bu saatlerde tamamen ücretsiz olacak!.

Flaş açıklama İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'dan geldi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar tüm İstanbul halkını yakından ilgilendiren çok önemli bir açıklamada bulundu.Bu önemlerden birisi de İstanbul'da ücretsiz ulaşım! İşte detaylar

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2022-20223 eğitim dönemi için İBB de bir dizi önlemler aldı. Bu önemlerden birisi de İstanbul'da ücretsiz ulaşım! İşte detaylar...

Yeni eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi günü start  alacak. Çocuklar tatilin ardından yeniden okullara dönecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile diğer kamu kurumlarının temsilcileri, yeni eğitim öğretim sezonunun sağlıklı şekilde başlaması için düzenlenen toplantıda, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantının önemli gündemlerinden birisi de okulların açılacağı ilk günlerde trafikteki yaşanılacak problemlerdi. 

06.00-14.00 ARASINDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK!

Toplantı sonrası alınan kararları İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar açıkladı. İstanbul'da okulların açılacağı 12 Eylül Pazartesi günü 06.00 ila 14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini ve seferlerin artırılacağını duyuran Can Akın Çağlar, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'ne ait birimler olarak, sorunsuz bir eğitim senesinin başlaması için gerekli tüm önlemleri aldık" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere huzurlu ve verimli bir eğitim yılı dileyen İBB Genel Sekreteri, "Önümüzdeki haftadan itibaren işe aracıyla giden ve çocuklarını özel araçlarıyla okula bırakan verilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Şantiye ve yol çalışmaları trafiğin yoğun olduğu saatlerde durdurulacak ve gece saatlerine kaydırılacak" dedi.

Bir haftalık eylem planında yer alan diğer maddeler ise şu şekilde:

- Okul servis araçlarının öğrenci indirme-bindirme ve temizlik sırasında okul bahçelerini kullanımı konusunda gerekli rahatlık sağlanacak.

- Okullara bilgilendirme gönderilecek ve okul çevresinde öğrencilerin taşıtlardan inerek okul binasına girmeleri Rehber Personel ve Öğretmenlerden oluşan 'Okul Geçidi Görevlileri' kontrolünde olacak.

- Trafik Güvenliği açısından önem teşkil eden okullarda Trafik Jandarması ekipleri görev alacak.

- 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi'nde okullarda ve trafik eğitim parklarında öğrencilere bilgilendirme faaliyetleri düzenlenecek.

- Okulların açıldığı pazartesi günü 06.00 -14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

- Sinyal direklerine 1 hafta boyunca 'Ben duyarlı sürücüyüm' şeklinde levhalar asılacak.

 - Eğitim-öğretim dönemi başlangıcından önce gerekli görülen yerlerde sinyalizasyon, kent içi trafik kameraları ve şerit çizgilerinin (özellikle okul çevrelerinde yaya geçitlerinde yatay-dikey işaretleri) onarımı bitirilecek, premark (yatay işaretleme) uygulamaları tamamlanacak.

-Sehir içi kameralarından İstanbul trafiği denetlenerek, tıkanan arterler ilgili birimlere iletilip anında çözümlenecek.

-İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Belediye Ekipleri ile ortak yapılacak çalışmalar kapsamında, 2022-2023 öğretim yılında 92 ekipten oluşan 217 zabıta personeli aktif olarak okullarda görev alacak.

- Okulların açıldığı ilk iki gün boyunca okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanması için ilgili birimler bilgilendirilip önlemler alınacak.

- Okulların açıldığı gün, okul servis araçlarına tüm gün ücretsiz park alanı sağlanacak.

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı!

Muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte güncel en düşük ve en yüksek muhtarlık maaş fiyatları...