05 / 05 / 2024

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Katar devletinin 2020'de yüzde 42 hissesini satın alarak ortak olduğu İstinye Park hali hazırda 90 bin metrekare büyüklüğe sahip ve 300 mağazadan meydana geliyor. 

Yeni eklentilerin ardından da mağaza ile restoran sayısının yükselmesi öngörülüyor. 

Konuya ilişkin bilgi veren yetkililer, yapılaşmanın imar planlarına ve yönetmeliğe uygun olduğuna dikkat çekti. İstinyePark AVM yatırımcılarının, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Koruma Kurulu’ndan gereken izinleri aldığı da belirlendi. 

İstinyePark a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin başkanlığında 2020 Kasım'da yapılan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6'ncı toplantısından sonra iki ülke arasında askeri, ekonomik, sanayi, uluslararası ticaret, serbest bölgeler ve su kaynaklarının yönetimi alanlarında pek çok anlaşmaya imza atıldı. Bu anlaşmalardan biri de Katar Yatırım Ajansı’nın İstinye Park ortaklığına ilişkin oldu. 

Bu anlaşma doğrultusunda, Katar Yatırım Ajansı, Doğuş Grubu ve Orjin Grubu ile 300 milyon dolara yakın bir mebla ödeyerek, İstinye Park’ta ortaklığa gitmişti.

Doğuş Grubu, İstinyePark’ta yüzde 42’lik hissesinin devrini Katar devletinin şirketi Qatar Holding'e gerçekleştirdi. 

İstinyePark a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

İstinyePark AVM’nin ortakığı Qatar Holding LLC, 335 milyar dolarlık varlığa sahip ve dünyanın en büyük fonlarından Qatar Investment Authority’ye (QIA) ait.

Katar Emiri Hamad bin Khalifa Al Thani tarafından 2005 yılında kurulan şirket, Ortadoğu’nun en büyük emlak yatırım şirketlerinden Qatar Diar’ı kontrol etmesinin yanı sıra, 2015 yılında  Finansbank’ı 2.75 milyar dolara satın alan Qatar National Bank’ın da yüzde 50 oranında ortağı. 

Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı! Yerli müşterilerden yoğun alışveriş!

Altını bilen adam İslam Memiş altındaki tuzağı açıkladı: Bu 6 gün içinde sakın bunu yapmayın! Çok pişman olursunuz

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!


Geri Dön