28 / 04 / 2024

İSU Genel Müdürlüğü, 15 içmesuyu deposu inşa edecek!

İSU Genel Müdürlüğü, 15 içmesuyu deposu inşa edecek!

Kocaeli’ ye sağlıklı altyapı ve modern işletmecilik hizmeti veren İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde toplam 15.700 m3 kapasitesinde 15 ayrı içmesuyu deposu inşa ediyor





Yuvacık barajı, Gebze Denizli göleti ve çeşitli içmesuyu kaynaklarından sağlanan ham suyu modern arıtma tesislerinden arıtan İSU Genel Müdürlüğü, elde ettiği arıtılmış ve dünya kalitesindeki suyu il genelinde bulunan toplam 512 adet su deposunda depoluyor. Kurum, depolarda bulunan toplam 243 bin m3 kapasitedeki arıtılmış suyu İl genelinde bulunan 7 bin 801 km uzunluğunda içmesuyu şebekesi ile 620 bini aşkın aboneye hizmet veriyor.


15 DEPO DAHA İNŞA EDİLİYOR


Hızlı şehirleşme ve artan nüfus ile birlikte bazı bölgelerdeki mevcut depolar yetersiz kaldı. Bunun üzerinde İSU Genel Müdürlüğü, hazırladığı 5 ayrı proje kapsamında İzmit, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Kartepe ve Başiskele ilçelerinde 15 ayrı içmesuyu deposu inşa ediyor. Bir kısmı tamamlanma aşamasına gelen depoların bazılarının inşaatları ise devam ediyor. Toplam 15 bin 700 m3 kapasiteli depoların inşaatları önümüzdeki aylarda tamamlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön