01 / 05 / 2024

İsveç jet sosyetesi Trump Tower'dan daire bakacak

İsveç jet sosyetesi Trump Tower'dan daire bakacak

Avrupa'daki tek Trump projesi Istanbul, İsveç ve İngiliz seçkinlerinin odak noktası oldu. İsveçli zenginler residence almak için grup olarak İstanbul'a gelecek



ABD'li işadamı ve emlak kralı Donald Trump'ın manken kızı ve Trump Organizasyon ve İş Geliştirme Stratejik Yatırımlar Başkan Yardımcısı Ivanka Trump'ın bizzat ilgilendiği Trump Tower Istanbul'a zengin yabancıların ilgisi arttı. Avrupa'daki ilk Trump Towers olan proje için İsveç ve İngiltere'den zengin işadamları ailelerini de alıp daire bakmaya geliyorlar.

İSTANBUL'A İLGİ BÜYÜYOR

Konuya yakın kaynaklar Trump markasının İstanbul'a gelmesiyle yabancı jet sosyetenin Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. Uzmanlar “Şu anda Trump Tower Istanbul projesine ilgi büyük görünüyor. Türkiye'ye tatile gelmek isteyen jet sosyete, İstanbul'da Trump projesini de görmek ve daire almak için taleplerini belirtiyorlar” diye konuştu. Dubai, ABD gibi ülkelerin krize girmesinin ardından lüks konut meraklısı yatırımcıların gelecek gördükleri yeni pazarlar arayışına girdiklerini belirten uluslararası çalışan emlakçılar “Trump projesine gelen yabancılar, ülkelerinde de Türkiye'nin reklamını yapacak. Buradan alınacak evler Türkiye'ye yeni alıcıların gelmesini de sağlayacak” diye konuştu.

202 RESIDENCE'IN % 45'İ SATILDI

Ivanka Trump projenin tanıtımı için geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda Avrupa'daki ilk Trump projesi olan Trump Towers Istanbul'daki 202 rezidence'ın yüzde 45'inin satıldığını söylemişti. Projede fiyatlar 500 bin dolarla 5.5 milyon dolar arasında değişiyor. Projede 110 metrekare ile 650 metrekare arasında değişen büyüklüklerde Boğaz, Tarihi Yarımada ve Belgrad Ormanları manzarasına hakim 202 residence dairesi yer alıyor. Her oda için bağımsız kontrol edilebilen merkezi iklimlendirme, her mekanda açılabilir camlar bulunuyor. Tüm binada yangın ve güvenlik otomasyon sistemleri yer alıyor. Tüm daireler ve ortak mekanlar için kesintisiz enerji jeneratörleri, hızlı internet ve uydu TV sistemleri bulunuyor. Her rezidans için özel depo alanı bulunuyor.

85 ofis ve toplantı salonu yapıldı

Ev sahiplerinin kullanımı için kütüphane, bar, şömineli oturma bölümü, iş merkezi, çocuk oyun alanları ve toplantı salonlarından oluşan 600 metrekarelik özel ‘Lounge bulunuyor. Açık-kapalı yüzme havuzu, fitness center ve SPA'dan oluşan 3 bin 500 metrekarelik Sağlıklı Yaşam Alanı mevcut. Residence sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş Beyaz Eldiven Konsiyerj Hizmeti, ortak mekanlarda kapalı devre kamera sistemi, kontrollü geçiş ve erken uyarı ve gizli alarm sistemi bulunuyor. Toplam 36 bin 600 metrekare alana sahip, 187 metrekare ile 761 metrekare arasında değişen 85 ofis bulunuyor. 700 metrekarelik kiralanabilir toplantı odaları ile dinlenme alanları sahiplerini bekliyor.
İbrahim Acar/Star


Geri Dön