30 / 04 / 2024

İtalya krizden dolayı Venedik açıklarında bir adayı satılığa çıkarıyor!

İtalya krizden dolayı Venedik açıklarında bir adayı satılığa çıkarıyor!

İflasın eşiğinde dolaşan İtalya, AB'nin kurtarma paketinin sıkı kurallarını yerine getirebilmek için 50 kale ve şatonun yanısıra Venedik açıklarındaki bir adayı satılığa çıkarıyor. Yapıların, 500 milyon avro getirmesi bekleniyor..



İflasın eşiğinde dolaşan İtalya, AB'nin kurtarma paketinin sıkı kurallarını yerine getirebilmek için 50 kale ve şatonun yanısıra Venedik açıklarındaki bir adayı satılığa çıkarıyor. 500 milyon avro gelir getirmesi umulan bu yapılar, aynı zamanda büyük öneme haiz tarihi eserler niteliğinde. 


Yunanistan'ın küçük adalarını satılığa çıkarmasını hatırlatan bir çareye başvuran İtalya'nın satış listesinde ulusal hazineler var. Ortaçağ'dan kalan, 1989'a kadar hapishane, sonrasında sanat galerisi olarak kullanılan ve perili olduğu iddia edilen Orsini Kalesi, 18'inci yüzyılda Kardinal Durini'nin inşa ettirdiği, freskleriyle ünlü Villa Mirabello ve ııoo'lerde keşişlerin yaşadığı, 1800'lerden sonra ordu üssü, 1961'den beriyse virane olan, Venedik açıklarındaki San Giacomo Adası, en dikkat çekenler. 


'OTEL, RESTORAN OLSUN' 


Hükümet, bu emlakların özel işletmeler tarafından satın alınmasını, otel, restoran ve müzelere dönüştürülmesini, istihdam ve yatırım yaratmasını umuyor. Hükümeti bakım masraflarından da kurtaracak satıştan beklenen gelir elde edilirse, AB'nin 2013 bütçe açığının yüzde 3'ü aşmaması kuralı da tutturulabilecek. 


İtalya'da geçen yıl Sardinya Adası yerel yönetimi, artık bakım masraflarını karşılayamadığı bir dizi deniz fenerini satmıştı, bunlar özel işletmeler tarafından otel, galeri ve müzeye çevrilmişti. DAILY MAİL 



Taraf


Geri Dön