Ekonomi

İtalyan bankasından dolarla ilgili yeni tahmin geldi! O tarihte yer yerinden oynayacak...

Dolar kuru hareketliliğine haftanın son işlem gününde devam ederken, İtalyan bankasından dolarla ilgili yeni tahmin geldi. İşte ayrıntılar... Dolar fiyatları son dakika haberleri yatırımcıların gündeminde yakından takip ediliyor

Dolar/TL kuru hareketliliğine haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Dolar fiyatları son dakika haberleri yatırımcıların gündeminde yakından takip ediliyor. 

Piyasalar Fed’in faiz kararına yönelik beklentileri fiyatlarken İtalyan dev bankadan dolar fiyatlarına ilişkin yeni bir tahmin geldi. 

İtalyan bankası gelecek yılı işaret ederek doların yönünü açıkladı. Peki dolar ne olacak? Dolar/TL ne olur yorum? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Dün sakin bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 17,35 TL bandında tamamladı. Dolar/TL, bugüne ise sınırlı yükselişle başladı ve hemen ardından şu sıralar 17,36 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 yükseliş ile 18,32 TL’den satışa sunuluyor.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,1 değer kazanarak 104,4'ten kapandı. Bugün ise 104,3'te dengelendi. Euro/dolar paritesi ise 1,0527 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde hareket ediyor.

 

İTALYAN BANKASINDAN YENİ TAHMİN

Yatırımcılar tüm dikkatlerini dolar fiyatlarına yönelik gelişmelere çevirmesiyle birlikte, UniCredit Research analistleri, Fed'in agresif faiz oranlarını koruma planlarının ortasında, ABD dolarının 2022'nin geri kalanında ana para birimleri karşısında güçlü kalacağını tahmin etti. Ancak analistler, gelecek yıl ABD dolarında hafif bir aşağı yönlü düzeltme beklediklerini de açıkladılar.

PİYASALARDA NELER OLUYOR?

Analistler, enflasyon ve durgunluk arasında gidip gelen endişelerin küresel olarak yatırımcı fiyatlandırmasında belirsizlik yaratmaya devam ettiğini söyledi. Analistler, emtia fiyatlarındaki düşüş eğiliminin, merkez bankalarının enflasyonu düşürmeye ve agresif duruşlarını yumuşatmaya yardımcı olabileceği beklentilerini öne çıkardığını söyledi.

UniCredit'in döviz piyasası stratejisti Roberto Mialich yaptığı değerlendirmede, "Fed'in faiz artırımları Aralık ayında sona erdikten sonra daha az güçlü bir ABD doları öngörüyoruz. Kısmi bir düzeltmenin 2023'ün son bölümünde daha belirgin olmasını, Fed'in 2023 dördüncü çeyrekte para politikasını gevşetmeye başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

UniCredit, euro/dolar paritesinin 2023 dördüncü çeyreğinde 1,12 seviyesine kadar yükselmesini bekliyor.

Doları olanlar pusuya yatmış bekliyor! Dikkat dolar yükseliyor! Dolarda son durum 24 Haziran 2022...

Merkez Bankası faizi 'pas geçerse' dolar ne olur? Piyasa uzmanı İslam Memiş nefes kesen açıklamayı yaptı...

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi