22 / 07 / 2024

İtalyan Fila 30 mağaza açacak!

İtalyan Fila 30 mağaza açacak!

Spor giyim pazarının büyüklüğü 1.5 milyar lirayı aştı. Pazarın bir iki yıl içinde 2 milyar lirayı aşması bekleniyor




Spor giyim pazarının büyüklüğü 1.5 milyar lirayı aştı. Pazarın bir iki yıl içinde 2 milyar lirayı aşması bekleniyor. İşte bu tablo hem mevcut oyuncuları yeni yatırıma zorluyor hem de yeni oyuncuların pazara girmesine neden oluyor.
Bu yeni oyunculardan biri de Planet Sports. Ertuğrul Yılmaz ve Suphi Çağlar tarafından kurulan şirket, dünyaca ünlü İtalyan giyim markası Fila'yı geçtiğimiz yıl Türkiye'ye getirmişti. Yapılanmasını tamamlayan şirket, bir süre önce bayilik vermeye de başladı.

Bilinirliği yüksek

Fila, aslında Türkiye'ye yabancı bir isim değil. Uzun yıllar başka bir firma tarafından Türkiye'de temsil edilen fakat 2004'te pazardan çekilen marka, Türkiye'ye bir kez daha, bu kez Planet Sports ile girdi. Planet Sports Genel Müdürü Ertuğrul Yılmaz, markanın tekrar pazara girmesine ilişkin olarak, "Fila, Türkiye'de bilinirliliği yüksek bir marka. Üstelik Fila International, sahibi değiştikten sonra eski konumuna göre çok daha farklı yere geldi. Gold&Vinta-ge, Street Couture, Heritage, Foundation ve Tennis & Performance olmak üzere beş segmentte yer alan ürünlerimizi uygun fiyatla pazara sunduk" yorumunda bulunuyor.
Fila, Türkiye'de hem kendi mağaza-larıyla faaliyet gösterecek hem de başta bayi kanalı olmak üzere çeşitli noktalarda satılacak. YKM ve Boyner gibi zincir mağazalarda ürünlerin satışı başladı. İlk Fila mağazası ise bir süre önce Bursa'da faaliyete geçti. Yapılan anlaşmaya göre de önümüzdeki beş yıl içerinde 30 adet Fila mağazası açılmış olacak. Planet Sports, Fila dışında iki markaya daha sahip. Bu markalardan biri Alman outdoor markası Tatonka. Tatonka, ayakkabıdan çadıra, termostan çantaya kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Planix ise şirketin kendi markası. Kadın, erkek ve çocuk koleksiyonlarında spor ayakkabıdan monta, eşofmandan terliğe kadar her kategoride faaliyet gösteriyor. En önemli özelliği ise kalitesine göre fiyaümn cazip olması.

İki konsepte de bayi arıyor

Planet Sports'un şu an iki ayrı bayilik yapılanması var. Sadece Fila satacak mağazaların yanında Planet   Sportsadıyla Fila, Totonka ve Planix markalarının bir arada satılacağı bir mağaza yapılaması da söz konusu. Hatta bunun bir örneği bir süre önce İstanbul Güngören'deki Kale Alışveriş Merkezi'nde açılan mağazayla hayat buldu. Bu mağamağazada bu üç markanın yanında Reebok, Puma, Lotto, Slazenger gibi diğer markaların da ürünleri bulunuyor. Ertuğrul Yılmaz, Planet Sports mağazalarında ana üç markanın dışında diğer tamam¬layıcı spor markalarının da olacağını söylüyor. Bu ürünler de bayilere merkez tarafından verilecek.
Sadece Fila mağazası açmak isteyenlrin minimum 100 metrekare bir mağazaya sahip olması gerekiyor. Yatırım ma-liveti ise 100 bin lira. Planet Sports mağazası açmanın maliyeti ise 50 bin lira.
 
İŞİN AYNASI
İlk sermaye: 100 bin TL
Uygun lokasyon: Popüler AVM'ler ve
seçkin alışveriş caddeleri.
Ciro hedefi: Aylık 80 bin lira ile 100 bin lira arasında.
Kar imajı yüzde 100
Bayilerde aranan özellikler: marka bilinci yüksek ve markayı temsil edebilecek, parekendeyi iyi bilen bu işi profesyonelce  yapmak isteyen kişiler.
Başvuru telefonu: 0212 428 21 21
Ekonomist


Geri Dön