06 / 05 / 2024

ITC, Adana çöplüğüne geri dönüşüm merkezi kuracak!

ITC, Adana çöplüğüne geri dönüşüm merkezi kuracak!

İsviçre Invest Trading Consulting (ITC) şirketi, Mamak ve Sincan çöplüğünden sonra Adana çöplüğünü de aldı



ITC firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur,  Ankara  çöplüğüne 250 milyon dolarlık yatırım planlandığını ve bugüne kadar 50 milyon dolar üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. Ali Kantur, 49 yıllığına aldıkları  Adana  çöplüğüne de 50 milyon dolar tutarında yatırım yaparak modern bir geri dönüşüm merkezi kurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Adana çöplüğünü aldı şimdi yurtdışına açılacak

İsviçre merkezli Invest Trading Consulting (ITC) şirketi, Ankara'daki Mamak ve Sincan çöplüğünden sonra Adana çöplüğünün de ıslah işini aldı.

49 yıllığına aldıkları Adana çöplüğüne modern bir geri dönüşüm merkezi kurmayı hedeflediklerini söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, bugüne kadar 50 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Kantur, Ankara çöplüğüne de 250 milyon dolarlık yatırım daha yapmayı planlandıklarını kaydetti.
Ankara'da günlük 4 bin ton, Adana'da ise bin 500 ton çöp üretildiğini ifade eden Kantur, "Türkiye'de günlük teorik olarak 70 bin çöp üretiliyor, bunun 40 bin tonuna ulaşabilirsiniz. Böyle bakıldığı zaman Türkiye'nin çöpünün yüzde 14'ünü teorik olarak almış oluyoruz. Antalya ve  İzmir  çöplüklerini de alırsak bu oran yüzde 25'e ulaşır" dedi. Mamak çöplüğü geri dönüşüm tesisinin çöp teknolojileri konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini kaydeden Kantur, yerel yönetimlerin merkezlerine büyük ilgi gösterdiklerini, 2011'e kadar 3 şehir çöplüğü daha alıp, yurtdışına açılacaklarını anlattı.

Çöpten yılda 600 MW'lık enerji
Ankara çöplüğünden yılda 17 megavata yakın elektrik enerjisi üretildiğini belirten Kantur, Türkiye'de günlük üretilen 70 bin ton çöpün 40 bin tonuna ulaşılabileceğini belirterek, bundan da yılda 500 - 600 megavat enerji üretilebileceğini bildirdi. Kantur, "Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yüzde 2.5'una eşit bu oran, doğalgaz ithalatının yüzde 5 azalması anlamına geliyor" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön