27 / 04 / 2024

İtfaiyeciler Sultanahmet Meydanı’nda gösteri yaptı!

İtfaiyeciler Sultanahmet Meydanı’nda gösteri yaptı!

İtfaiye Haftası kapsamında İstanbul’ un dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sultanahmet Meydanı ’ nda tarihi tulumbacılar ve modern itfaiye ekipleri gösteriler gerçekleştirdi...



İstanbul İtfaiyesi’nin 300. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde tarihi tulumbacılar ve modern itfaiyeciler Sultanahmet Meydanı’nda gösteri yaptı.



İtfaiye Haftası kapsamında İstanbul’un dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sultanahmet Meydanı’nda tarihi tulumbacılar ve modern itfaiye ekipleri gösteriler gerçekleştirdi. Etkinlik İBB Mehteran Ekibi’nin konseriyle başladı. Mehteran ekibi Sultanahmet Meydanı’nda toplanan izleyicilere muhteşem bir konser sundu.


Konserin ardından meydanda kurulan mini ahşap bir binada tulumbacıların ve modern itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini anlatan gösteriler gerçekleştirildi. İlk olarak eski dönemlerde tulumbacıların yangına nasıl müdahalede bulundukları görsel olarak anlatıldı. Pistonlu tulumba ile yangın yerine gelen tulumbacılar daha sonra pistonlar ile su pompalayarak yangına müdahalede bulundu. Tulumbacıların gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.


Tulumbacıların ardından modern itfaiye ekipleri de yangına nasıl müdahale ettiklerini gösterdikleri mini bir tatbikat gerçekleştirdi. Sultanahmet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve turistler gösterileri büyük ilgiyle takip etti.


TOKİ Haber 


Geri Dön