10 / 05 / 2024

İtfaiyeciler Sultanahmet Meydanında gösteri yaptı

İtfaiyeciler Sultanahmet Meydanında gösteri yaptı

İtfaiye Haftası kapsamında İstanbul’ un dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sultanahmet Meydanı ’ nda tarihi tulumbacılar ve modern itfaiye ekipleri gösteriler gerçekleştirdi...

Eyüpsultan Meydanı'nda düzensiz yapılaşma sona eriyor!

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Meydanı'nda yer alan düzensiz yapıları ortadan kaldırarak tarihi yapıları yeniden gün yüzüne çıkartıyor. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Kartepe Kent Meydanı’nda inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceleyerek, meydan çevresinde bulunan hemşehrileriyle de istişareler gerçekleştirdi.

Sakarya Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık" dedi.

Osmangazi Meydanı'nda son durum ne?

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Meydanı Projesi’nin şantiyesini ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Adana Kent Meydanı'nda inşaat devam ediyor!

Seyhan Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri yapımı devam eden “Adana Kent Meydanı”nda incelemelerde bulundu.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Ünye'nin yeni meydanında inşaat devam ediyor!

Ünye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yatırımları kapsamında 2017 yılı Haziran ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve Ünye’nin en büyük meydanı olacak yeni meydan için inşaat çalışmaları sürüyor. 

Kahramanmaraş Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar son aşamada!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kent Meydanı ve Yakın Çevresi Yolları Trabzon Caddesi Düzenlemesi Yapım İşi projesi kapsamında Demokrasi Meydanı'nda hummalı bir çalışma yapılıyor.

Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı'nda çalışmalar tam gaz!

Kahramanmaraş'ta hayata geçirilen Milli İrade Meydanı’nda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

İtfaiyeciler Sultanahmet Meydanında gösteri yaptı Haberi

İtfaiyeciler Sultanahmet Meydanında gösteri yaptı

İstanbul İtfaiyesi’nin 300. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde tarihi tulumbacılar ve modern itfaiyeciler Sultanahmet Meydanı’nda gösteri yaptı.



İtfaiye Haftası kapsamında İstanbul’un dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sultanahmet Meydanı’nda tarihi tulumbacılar ve modern itfaiye ekipleri gösteriler gerçekleştirdi. Etkinlik İBB Mehteran Ekibi’nin konseriyle başladı. Mehteran ekibi Sultanahmet Meydanı’nda toplanan izleyicilere muhteşem bir konser sundu.


Konserin ardından meydanda kurulan mini ahşap bir binada tulumbacıların ve modern itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini anlatan gösteriler gerçekleştirildi. İlk olarak eski dönemlerde tulumbacıların yangına nasıl müdahalede bulundukları görsel olarak anlatıldı. Pistonlu tulumba ile yangın yerine gelen tulumbacılar daha sonra pistonlar ile su pompalayarak yangına müdahalede bulundu. Tulumbacıların gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.


Tulumbacıların ardından modern itfaiye ekipleri de yangına nasıl müdahale ettiklerini gösterdikleri mini bir tatbikat gerçekleştirdi. Sultanahmet Meydanı’nda...