28 / 06 / 2024

İthalat yaptık yine durmadı! Fiyatları çıkmaya devam ediyor

İthalat yaptık yine durmadı! Fiyatları çıkmaya devam ediyor

Et kesim fiyatlarındaki yükseliş, Avrupa ve Güney Amerika’dan toplam 20 bin baş kasaplık hayvan ithalatı yapılmasına rağmen engel olunamıyor. Bir müddettir aynı seviyesinde duran karkas kesim 163.9 liraya çıktı!



Karkas kesim, hayvanların kesilerek et ve diğer gıda ürünlerine dönüştürülmesi sürecidir. Bu süreç genellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimi için kullanılır.

Karkas kesim işlemi, hayvanın çeşitli bölümlerinin, kasların, kemiklerin, derinin, iç organların ve diğer parçaların ayrılmasını içerir. Hayvanlar genellikle özel kesimhanelerde veya kesim tesislerinde kesilirler. Kesim işlemi, hijyenik standartlara uygun olarak yapılmalıdır ve sıkı bir denetim altında olmalıdır.

İthalat yaptık yine durmadı! Fiyatları çıkmaya devam ediyor
KARKAS KESİM FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Karkas kesim fiyatları uzun bir süredir artmazken, son dönemlerde yaşanan fiyattakiyükselmeler et ücretlerini de yükseltiyor. Karkas kesim ücretlerinin artmasında ana  sebep olarak olarak maliyetlerdeki yükselişler ve ülkede yeterli kesimlik hayvan bulunmaması gösteriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön