03 / 05 / 2024

İtina Gıda, İstanbul'a 7. mağazasını açtı!

İtina Gıda, İstanbul'a 7. mağazasını açtı!

Mağazalaşma atağına kalkan İtina Gıda, 7. mağazasını İstanbul Mecidiyeköy'de açtı



 

2012 yılı sonuna kadar 12 mağazaya ulaşmayı hedefleyen İtina Gıda, ev dışı tüketim sektöründe her türlü gıda ve temizlik ürünlerini, catering firmaları, restoran zincirleri, kafeteryalar, şirketler, hastane, otel ve eğitim kurumlarının tedariğini yapıyor. "Kırmızı ette güvenilir besicilerden veya müstahsillerden temin edilen hayvanlar İtina canlı hayvan satınalma sorumlumuz kontrolünde mezbahaya sevk edilir." diyen İtina Gıda Genel Müdürü Yusuf Karaduman, kesim öncesi veteriner kontrolünden geçen canlı hayvanın, İtina Gıda yetkilisinin nezaretinde İslami zebh (boğazlama) sistemine göre her hayvan için tek-tek Besmele ile kesim işleminin yapıldığını kaydetti. Karaduman, "Kesim işlemi yapıldıktan sonra etler 18-20 saat süreyle artı 4 derece soğuk odalarda dinlendirilir, daha sonra, yine artı 4 derecelik araçlarla soğuk zincir kırılmadan kargas et olarak ana depomuza sevk edilir. Kargas et ihtiyaca göre, kemiklerinden ayrılarak, nihai tüketiciye istenen vasıflarda arz edilir. Bizzat işleyerek depomuza giren etlerimizden, bünyemizde bulunan veteriner hekimlerimiz kontrolünde sucuk-sosis-salam-kavurma-pastırma -döner gibi ileri işlenmiş ürünler üretilir. Ürünün üretim aşamasında kullanılan özellikle hayvansal menşeli yağlar ve sucuk dolumu yapılan bağırsaklar, baharat ve karışımlar aynı hassasiyetle temin edilerek satışa sunulur." dedi. Beyaz et (tavuk-hindi) konusunda entegre tesislerde kesim yaptıklarını ifade eden Karaduman, süt ürünlerinde, özellikle peynirin mayası konusunda hayvansal olmayan Mikrobiyel maya ile üretimi tercih ettiklerini belirtti. Zaman

Geri Dön