08 / 05 / 2024

İTO, Diyarbakır'da ilköğretim okulu yaptıracak

İTO, Diyarbakır'da ilköğretim okulu yaptıracak

İstanbul Ticaret Odası, Diyarbakır'da, Diyarbakırlı Şehit Er Erkan Aslan adına ilköğretim okulu yaptıracak



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki 60 kişilik heyet, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, İTO tarafından Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Balaban Köyünde yaptırılacak olan "Şehit Er Erkan Aslan İlköğretim Okulu" ve lojmanının protokolünü Vali Mutlu ve Yalçıntaş imzaladı.

Vali Mutlu, törende yaptığı konuşmada, Eğil'in Balaban Köyü doğumlu olan Er Erkan Aslan'ın, 2008 yılı Şubat ayında, bir operasyon esnasında vatan, millet, namus görevini ifa ederken şehit olduğunu söyledi.

İTO'nun şehidin ismini yaşatmak ve Diyarbakır'da da eğitim noktasında ciddi bir destek verme arzusuyla bir okul yaptırma kararı aldığını ifade eden Mutlu, şöyle dedi:

"Çok memnun olduk. Teşekkür ediyoruz. İlimizin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan bir tanesi olan eğitime verilen bu destek, gençlerin istikbale hazırlanması konusunda önemli bir imkan yaratacaktır. Bu okuldan mezun olanlar, köylerine ve Diyarbakır'a hayırlı evlatlar olarak yetişecektir. Okul 8 derslikli olacak. En kısa sürede başlayarak önümüzdeki eğitim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz."

-İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da ülkenin birliği ve bütünlüğü, huzuru için gözünü kırpmadan canını feda eden Diyarbakırlı bir şehidin adını ölümsüzleştirmek için, 60 kişilik heyetle Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

Diyarbakırlı şehit Erkan Aslan adına yaptıracakları okulun bu süreçte simgesel bir adım olduğunu düşündüklerini belirten Yalçıntaş, şehidin vatanın birlik ve bütünlüğü için gözünü bile kırpmadan canını verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin de bu günlerde çok önemli bir adım attığını ifade eden Yalçıntaş, ülkenin milli birlik ve beraberliği güçlendirmek için yola çıktığını vurguladı.

Yalçıntaş, attıkları adımın milli ve beraberliği daha da sağlamlaştırmayı, ülkeyi daha güçlendirmeyi hedeflediğini, sürecin çok önemli olduğunu düşündüklerini, İTO olarak sürece şehitler adına okul yaptırarak destek verdiklerini, eğitim hayatına katkı sunduklarını bildirdi.

Murat Yalçıntaş, okulun daha çok özgürlük, insan hakları, kalkınma ve aydınlık, daha az cehalet ve karanlık anlamına geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İTO olarak karanlığa kızmak yerine bir mum yakıyoruz. İnanıyoruz ki benzeri mumları daha birçok sivil toplum kuruluşu da yakacaktır. Bu mumlar yurdumuzun her köşesinde yükseldikçe karanlıklar azalacak. Tüm yurdumuza barış ve huzur gelecektir. 12 farklı ilde şehit olmuş askerlerimiz anısına ilköğretim okulu ve lojman yaptırıyoruz. Şehidimizin ismi, Balaban köyünde inşallah gök kubbe baki kaldıkça yaşayacak ve birçok gencimizin zihinlerini aydınlatacak. İnanıyorum ki Eğil'den İstanbul'a giden bir yol olacak. Türkiye'nin gelişimi için ülkenin dört bir yanında her türlü destek veriyoruz. İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un söylediği gibi 'Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer'. Mehmet Akif bu mısraları, Diyarbakır'dan, Samsun'dan Van'dan, Erzurum'dan Saraybosna'dan, Balkanlar'ın her köşesinden, bugün Orta Doğu'da kalmış coğrafyadan gelip de bu ülkenin bütünlüğü uğruna Çanakkale'de hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için yazmıştı. Bu anlamlı mısralar bugün de geçerli. Alnını gökten inenlerin öptüğü şehitler anısına Diyarbakır'da bir okul inşa ediyoruz. Evlatlarımız huzur içinde uyumalı. Bu okullar bu vatanda huzur ve barış rüzgarları estirecek."

İTO Başkanı Yalçıntaş, 12 okulun da gelecek eğitim yılına yetişmesini arzuladıklarını, çalışmanın İTO, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütüldüğünü kaydetti.

Şehit babası Hakkı Aslan da okulun bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini istediğini belirterek, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
AA


Geri Dön