10 / 05 / 2024

İTO kritik veriyi açıkladı! Enflasyon ne kadar oldu?

İTO kritik veriyi açıkladı! Enflasyon ne kadar oldu?

İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan verilere göre; İstanbul'da nisan ayında bir önceki aya göre perakende fiyatları yüzde 1,01, toptan fiyatlar yüzde 0,70 artış gösterdi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan veriler sonucunda, Nisan 2021 itibarıyla İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olarak gösterilen İstanbul Ücretliler Geçinme indeksi aylık yüzde 1,01 yükseldi. 

Takvim'de yer alan habere göre; bu dönem içerisinde toptan fiyat hareketlerinin etkisiyle Toptan Eşya Fiyatları indeksi yüzde 0,70 oranında arttı. Açıklanan verilere bakıldığında, yıllık oranda perakende fiyatları yüzde 16,34, toptan fiyatlar yüzde 17,52 artış kaydetti. 

İTO kritik veriyi açıkladı! Enflasyon ne kadar oldu?

SEKTÖREL BAZDA DEĞİŞİM ORANLARI

Perakende fiyatlar, nisan ayında geçtiğimiz aya oranla, giyim harcamalarında yüzde 8,18, konut harcamalarında yüzde 0,81, diğer harcamalarda yüzde 0,74, gıda harcamalarında yüzde 0,61, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0,53, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 0,01 yükseldi. 

İTO kritik veriyi açıkladı! Enflasyon ne kadar oldu?

Toptan fiyatlar ise nisan ayında geçtiğimiz aya oranla, madenler grubunda yüzde 4,90, kimyevi maddeler grubunda yüzde 3,58, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 1,23, gıda maddeleri grubunda yüzde 0,65, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 0,18, mensucat grubunda yüzde 0,10 artış yaşandı, işlenmemiş maddeler grubunda ise fiyatlar yüzde 1,16 düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön