29 / 04 / 2024

İYİ Parti'den yabancıların konut alarak Türk vatandaşı olmasına tepki!

İYİ Parti'den yabancıların konut alarak Türk vatandaşı olmasına tepki!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yabancıların konut satın alarak Türkiye'den vatandaşlık elde etmesine tepki gösterdi. 



İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve  İzmir  Milletvekili Aytun Çıray Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının taksitle satıldığı iddiasına ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre; Çıray önergede şunları söyledi: 

İYİ Parti den yabancıların konut alarak Türk vatandaşı olmasına tepki!

“Türkiye’de, yabancıların özellikle konut satışı yoluyla 250 bin dolara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmeleri gibi, tam bu ucube iktidar zihniyetine yakışan ucube bir uygulama söz konusuydu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının 250 bin dolar gibi son derece az ve devletimizi küçük düşüren bir meblağ karşılığında satışa çıkarılması zaten yeterince utanç verici ve alçaltıcıyken şimdi bu meblağa ‘taksitle’ ödeme kolaylığı sağlandığı iddia edilmektedir. Eğer bu iddialar doğruysa tam bir skandaldır. Bu iddiaların doğru olup olmadığı Türk milletine derhal açıklanmalıdır.”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 


Geri Dön