28 / 04 / 2024

İZENERJİ işçileri eylem yaptı!

İZENERJİ işçileri eylem yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin hizmet alımı ihalesini kaybeden belediye şirketi İZENERJİ 'nin işçileri, işsizlikle karşı karşıya kalacaklarını duyurmak için belediye önünde oturma eylemi yaptı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çoğu şehrin park, bahçe ve yeşil alan bakımında çalışan ve belediye şirketi İZENERJİ'de kadrolu 1170 personeli ilgilendiren Ekim-Aralık 2014 tarihleri arası 3 aylık hizmet ihalesini, taşeron firma Denmar Temizlik kazandı. İşsiz kalacakları veya hak kayıpları olacağı endişesiyle tedirgin olan işçiler, birçok eylem yaparak buna tepki gösterdi. Kamu İhale Kurumu'na yapılan itirazların sonucu bekleniyor.


DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na bağlı işçiler, hak kaybına uğrayacağı gerekçesiyle bir protesto eylemi yaptı. Konak Meydanı'nda toplanarak Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdüler. ‘İşimize, ekmeğimize göz koyanlara izin vermeyeceğiz. Taşerona geçit yok.' pankartı taşıyarak, ‘Zafer direnen emekçinin olacak' sloganı attılar. Genel-İş Sendikası  İzmir  2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, 22 Temmuz'da park ve bahçe hizmetleri alımı ihalesini İZENERJİ ile eşdeğer teklif veren başka bir firmanın kazandığını söyledi. Şanlı, "İZENERJİ bünyesinde çalışan bin 170 park ve bahçe işçisi işinden, iş güvencesinden, örgütlenme hakkından yoksun olacaktı fakat Kamu İhale Kurumu'na yapılan itirazların sonucunun netleşmemesi nedeniyle taşeron firma işbaşı yapamadı. Kamu İhale Kurumu'ndan gelecek karar, geleceğimizi ve mücadelemizin yönünü bizim açımızdan belirleyecektir." dedi. Daha önce yaptıkları eylemlerde işlerini taşerona bırakmayacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Şanlı, "Hiçbirimiz taşeron firmada kesinlikle çalışmayacağız. Taşeron firma bunu bilmeli ve yol yakınken aklını başına almalıdır. Biz park bahçe işçileri mücadele ederek, başta örgütlenme hakkı olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarımızı elde ettik. Bugün hiçbir şey olmamış gibi bu haklarımızın elimizden alınmasına göz yumamayız. Güvenceli bir işi için, ekmeğimiz için, çocuklarımız için direneceğiz." diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi binasının etrafında halka oluşturan işçiler, başkanlık girişinde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.



Yenigün





Geri Dön