03 / 05 / 2024

İzlanda'daki yanardağın külleri otellere yaradı

İzlanda'daki yanardağın külleri otellere yaradı

Uçuşların iptal edilmesi nedeniyle hem havaalanı hem şehir otellerinde yüzde 100 doluluğa ulaşıldı



İzlanda'da patlayan yanardağın külleri İstanbul'daki otellere yaradı. Uçuşların iptal edilmesi nedeniyle hem havaalanı hem şehir otellerinde yüzde 100 doluluğa ulaşıldı. Bazı otellerde fiyatları bin 500 doları bulan süit odalar bu sayede doldu. Yer bulamayan bazı yolcular ise iki odalı süitleri paylaştı
İzlanda'nın güneyindeki 'Eyyafyallayökul' buzulu altındaki yanardağın cuma günü patlaması ve 20'den fazla ülkenin hava trafiğini etkilemesi nedeniyle yaşanan uçuş iptalleri İstanbul otellerini doldurdu. Havaalanı otelleri başta olmak üzere şehirdeki 4 ve 5 yıldızlı otellerin doluluk oranlarını da yüzde 100'e çıktı. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı çevresindeki havaalanı otellerinde yer bulunmazken, oteller zor durumda kalan müşterileri için birbirine yolcu yolladı. Son dakikada yaşanan bu rezervasyonlar nedeniyle yer kalmayan özellikle havaalanı yakındaki bazı otellerde en pahalı süit daireler de doldu. Fiyatları bin 500 doları bulan süitler de bu sayede satıldı. Yer bulamayan bazı müşteriler ise "yolcu dayanışması" göstererek fiyatları bin 500 doları bulan 2 kişilik süit odalarını yolda kalan başka çiftlerle paylaştı.

110 ODA DAHA OLSA DOLARDI
Holiday Inn Airport Oteli Genel Müdür Metin Kebir, son iki gündür doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu söyleyerek "Yer bulamayan bazı yolcularımızı diğer otellere yönlendirdik. Bazı otellerde ise yer bulamayan çiftler 2 odalık süitleri paylaştı" diye konuştu. Kebir, iptaller öncesinde de dolu bir sezon yaşadıklarını ancak iptallerin doluluklarını yüzde 30 oranında etkilediğini kaydetti. Radisson Sas Airport Oteli Yetkili Müdürü Ceyhan Aşçıoğlu ise "110-120 odamız daha olsaydı onları da doldururduk. Bizde yer kalmadığı için diğer arkadaşlarımızla görüşüp uygun olanlara müşteri gönderdik" diye konuştu.

Avrupa Yakası'nda oteller doldu
Dün bazı uçuşlarla birlikte otellerden toplu checkoutlar yapıldı. Boşalan odalar hemen doldu
Atatürk Havalimanı çevresindeki Holiday Inn Airport, Radisson Blu Airport, WOW Airport Otel son 3 gündür uçuş iptalleri nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaştı. Radisson Airport Otel'den Aşçıoğlu dün bazı uçuşların yapılması nedeniyle 80-90'ar kişilik check-outlar yapıldığını ancak boşalan odaların hemen dolduğunu da açıkladı. Anadolu Yakası'nda Sabiha Gökçen Havalimanı çevresindeki otellerde bu durumdan olumlu etkilendi. Airport Residence yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Sadece havalimanı değil şehrin göbeğindeki oteller de benzer dolulukları yakaladı. Swissotel Pazarlama İletişimi Direktörü Yeşim Doğukan, seyahatlerini uzatmak zorunda kalan müşterilerin doluluk oranlarını etkilediğini kaydetti. Ceylan Otel yetkilileri de otelin dolu olduğunu açıkladı.

Anadolu Yakası'nda ise iptaller geldi
Havaalanı çevresindeki ve Avrupa Yakası'ndaki şehir otelleri uçuş iptallerini doluluğa çevirebilirken Anadolu Yakası'ndaki 5 yıldızlı oteller ise olumsuz etkilendi. Kozyatağı'nda bulunan Marriott Asia Oteli yetkilisi Emre Savcı, daha önce rezervasyon yaptırıp da uçuşları iptal edilenler nedeniyle yüzde 20'ye yakın iptal aldıklarını kaydetti.

Dilek Taş / Sabah


Geri Dön