09 / 05 / 2024

İzlandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

İzlandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

İzlandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? İzlandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? İzlandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...



İzlandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

İzlanda, Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Grönland'ın güneydoğusu ile Norveç ve Britanya Adaları'nın arasında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesidir.


Atlas Okyanusunun kuzeyinde volkanik bir ada üzerinde kurulmuş ve çevresindeki birçok küçük adadan meydana gelmiş bir devlettir.


Peki, İzlandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? İzlandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? İzlandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre İzlanda vatandaşları Türkiye'den koşulsuz bir şekilde konut sahibi olabiliyor.


İzlanda vatandaşlarının Türkiye'den konut sahibi olabilmeleri için, aşağıda sıralanan belgeleri temin etmeleri gerekiyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden  alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön