06 / 05 / 2024

İzmir Altıeylül Belediyesi 962 adet ruhsat verdi!

İzmir Altıeylül Belediyesi 962 adet ruhsat verdi!

Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli bu zamana kadar toplam 962 adet ruhsatın teslimini yaptı. Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ruhsat alımlarında süreyi kısaltmak için mimari projeleri ön onaylı yapılıyor.



Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli bu zamana kadar toplam 962 adet ruhsatın teslimini yaptı.


Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ruhsat alımlarında süreyi kısaltmak için mimari projeleri ön onaylı yapılıyor. Projeler ön onaydan geçtikten sonra, kayıt işleminin ardından proje işleme konuyor ve en kısa sürede sahibine teslim ediliyor. Proje sahibi evrakını teslim ettikten sonra projenin durumunu belediyenin web sayfasından takip edebiliyor. Ayrıca proje sahiplerine evrakın durumu hakkında mesaj ile bilgi veriliyor. Proje sahibi ilk başvurusunun ardından SMS ile bilgilendirildiği için belediyeye gelmesine veya beklemesine de gerek kalmıyor. Proje sahibi ruhsat işi bittikten sonra kendisine gelen SMS'in ardından belediyeye giderek ruhsatını alıyor. Ön onaylı kontrolün ardından ruhsatlar en kısa süreçte teslim ediliyor.


Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli ayrıca kırsal mahallede bulunan vatandaşların talep etmesi durumunda ücretsiz 5 ayrı tip konut projesini veriyor. Ayrıca bu konutların zemin etütlerini ve denetim aşamasını belediye ücretsiz yapıyor. Bunun yanı sıra kırsal mahallelerde hayvan damları için 3 ayrı tip proje yapıldı ve belediye tarafından vatandaşa bedelsiz veriliyor. Ayrıca kırsal mahaller için yapılan tip projelerden de harç ücreti alınmıyor.


Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ruhsat alımlarında proje sahiplerinin işlerinin daha hızlandırılması anlamında çalışma yaptık ve projeleri ön onaya aldık. Yaptığımız çalışmalardan mimarlarımız, yapı denetim firmaları ve yapı sahipleri memnun. Biz vatandaş odaklı bir belediyeyiz. Belediye olarak vatandaşımızın beklememesi ve mağdur olmaması için çalışma yapıyoruz. Alınan yeni ruhsatlarla birlikte Altıeylül'de yeni binalar, yeni konseptler gün yüzüne çıkacak ve bu ilçemizin gelişmesine, büyümesine ve vizyonuna katkı sağlayacak" dedi.


Balıkesir Birlik


Geri Dön