27 / 04 / 2024

İzmir Atatürk OSB'de 2.9 milyon TL'ye satılık 5 fabrika!

İzmir Atatürk OSB'de 2.9 milyon TL'ye satılık 5 fabrika!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 5 adet sanayi tesisi, açık artırma usulüyle tahsis edilecek. 7.000 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazlar 2 milyon 950 bin TL'ye satışa çıkarılıyor.



Ülkemizin en modern ve en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden, 600 fabrikanın üretim yaptığı, 21.000 m3/gün kapasiteli Atık Su Arıtma Tesisleri, 125 MW Elektrik Enerjisi Üretim Tesisleri bulunan, Doğalgaz şebekesi tamamlanan  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesindeki 5 (beş) adet Sanayi Parseli AÇIK ARTIRMA İHALESİ ile tahsis edilecektir. Açık artırma ihalesi ile tahsis edilecek sanayi parsellerimiz;




• Altyapı inşaat masrafları muhammen bedelin içerisinde olup inşaata başlanabilecek durumdadır.


•Parse en dolguları yol kırmızı kotundan en fazla 1,20 metre aşağıda olacak şekilde teslim edilecektir.


•Sanayi parsellerinin imar durumu: Taban Alanı Katsayısı= 0,55 Kat Alanları Katsayısı (E)= 0,70



İHALE ŞARTLARI:


1.İhaleye iştirak etmek isteyenler aşağıdaki belgeleri getirmek zorundadırlar;


a)Açık Artırma ile tahsis edilecek olan parseller için 125.000,-TL tutarındaki ihale Teminatını (Banka Teminat Mektubu ya da Bloke Çek), (satın almak istenilen parsel sayısı kadar)


b)Yetkililerce imzalanmış Parsel Tahsis Şartları Taahhütnamesini,


c)Noter tasdikli imza sirküleri veya yetki belgelerini,


en geç ihalenin gerçekleşeceği günden bir önceki gün mesai bitimine kadar İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüme teslim etmesi gerekir.


2.Birinci maddede yazlı belgeleri eksik getirenler ihaleye alınmaz.


3.İzmir Atatürk Organ ze Sanay Belgesi v önelim Kurulu ihaleyi yapıpyapmama veya erteleme yetkisine sahiptir.


4.Artırmayı kazanan tarafından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesine, ihale tarihinden itibaren en geç 7 (yedi) takvim günü içerisinde ihalede tespit eoilmiş bedelin:


a)%20’si (yüzde yirmisi) defaten, bakiye kalan miktar ise birer ay vadeli ve eşit taksitler halinde 12 (on iki) ayda ödenecek, vadelerine ait çekler İAOSB'ye teslim edilecektir.


b )%20’si (yüzde yirmisi) defaten, bakiye kalan miktarın ise 24 (yirmi dört) aya kadar taksitler halinde, taksitlerin ilk 6 (altı) ayı faizsiz kalan ayların taksit tutarları T.C. Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu’nun en yakın tarihli kararında yer alan gecelik faiz oranları içinde tespit edilen marjinal tonlama oranında faiz eklenerek ödenecektir.


c) Tamamı peşin olarak ödenmek istenildiği takdirde, ihale bedelinden %4,25 oranında peşin ödeme indirimi düşülerek ödenecektir.


5.Vadesinde ödenmeyen taksitlere aylık kamu alacaklarına uygulanmakta olan gecikme faizi tahakkuk ettirilecektir.


6.ihale neticesinde kesinleşen peşin ödenecek miktar (ihale bedelinin %20’si) ihale tarihinden itibaren en geç yedi takvim günü içerisinde ödenmediği ve vadelerine ait çekler İAOSB’ye teslim edilmediği takdirde ihale şartı yerine getirilmemiş sayılarak ihale iptal edilecek, ihale teminatı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesince irat kaydedilecektir.


7.OSB Uygulama Yönetmeliğinin 101. maddesinde belirtilen OSB’lerde kurulamayacak tesisler ve aşırı su tüketen tesisler İAOSB’de kurulamaz.


8.4562 sayılı OSB Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinin inşaata başlama ve bitirme iie ilgili 108. maddesi gereği;


a)Tahsis tarihinden itibaren 1 (bir) yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri İAOSB'ye tasdik ettirerek yapı


ruhsatını almayan,


b)Yapı ruhsatı tarihinden itibaren 2 (iki) yıl içerisinde üretime geçmeyen,


c)Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre “Çevresel Etki Değerlendirmesine tabi değildir", “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” veya “Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu” kararı almayan, katılımcılara yapılat tahsis, İAOSB Yönetim Kurulu tarafından iptal edilir.


Geri Dön