17 / 05 / 2024

İzmir baraj doluluk oranları 13 Nisan 2015 son durum!

İzmir baraj doluluk oranları 13 Nisan 2015 son durum!

En yağışlı kış mevsimlerinden birini geride bırakmaya hazırlanan İzmir'de barajlardaki doluluk seviyeleri de rekor yaptı. Son 3 aydaki yağışlarla birlikte barajların doluluk ortalaması yüzde 90,49 oldu...




En yağışlı kış mevsimlerinden birini geride bırakmaya hazırlanan İzmir'de barajlardaki doluluk seviyeleri de rekor yaptı. Son 3 aydaki yağışlarla birlikte barajların doluluk ortalaması yüzde 90,49 oldu

İzmir'de yağışlı geçen kış mevsiminin ardından, kent geneline su sağlayan barajların doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı. Barajlar arasında sadece Gördes Barajı, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından tabanında yapılan bakım nedeniyle yüzde 6 doluluk oranına sahip oldu. Yağışlarla birlikte barajlardaki toplam kullanılabilir su hacmi ise 460 milyon 721 bin metreküpe ulaştı. 


En dolu baraj Tahtalı

İzmir'de Ocak, Şubat ve Mart aylarında meydana gelen yağışlarla birlikte barajların doluluk ortalaması yüzde 90,49 oldu. Tahtalı Barajı ise yüzde 94,94 doluluk oranı ve 272 milyon 525 bin metreküp kullanılabilir su hacmiyle en dolu baraj olurken, Tahtalı'nın ardından yüzde 93,71 doluluk oranıyla Ürkmez Barajı geldi. Ürkmez Barajı'nın ardından en dolu baraj ise yüzde 91,93 ile Güzelhisar Barajı oldu. Güzelhisar Barajı kullanılabilir su hacmi açısından ise 131 milyon 818 bin metreküp kullanılabilir su hacmi ile en dolu ikinci baraj oldu. Güzelhisar Barajı'nı yüzde 87,58 doluluk oranıyla Balçova Barajı takip etti. Çeşme yarımadasına su sağlayan Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı da yüzde 84,33 doluluk oranına sahip. Gördes Barajı ise tabanında sızdırmayı önleyici tedbirler kapsamında bakıma alındığı için yüzde 6,23 doluluk oranına sahip. Gördes Barajı'nın önümüzdeki yıl içerisinde tekrar hizmete girmesi bekleniyor. 


Şemsiyeleri kaldırmayın

İzmir'de barajların doluluk oranları sevindirirken hava sıcaklıkları da artmaya devam edecek. Geçtiğimiz hafta Nisan ayının en soğuk günlerini geçiren Ege Bölgesi'nde Pazartesi ve Salı günü bahar havası hakim olacak. Pazartesi ve Salı günü Ege'de en yüksek hava sıcaklıkları 18 ile 21 derece arasında değişecek. Ancak Çarşamba günü Ege'de hava sıcaklıklarında 7 dereceyi bulan ani bir düşüş bekleniyor. Düşüşle birlikte yağış da bekleniyor.



Yeni Asır



Geri Dön