05 / 05 / 2024

İzmir Bayraklı'da 6 farklı proje yükselecek!

İzmir Bayraklı'da 6 farklı proje yükselecek!

Bayraklı, yeni imar planlan ve kentsel dönüşüm projeleriyle, İzmir'in Mahattan'ı olma yolunda hızla ilerliyor. İstanbul'daki inşaat firmalarının İzmir'de yatırım yapmak geldiği Bayraklı'da gökdelenler yükselmeye başladı.



Bayraklı, yeni imar planlan ve kentsel dönüşümm projeleriyle, İzmir'in Mahattan'ı olma yolunda hızla ilerliyor. İstanbul'daki inşaat firmalarının izmir'de yatırım yapmak geldiği Bayraklı'da gökdelenler yükselmeye başladı. Yeni Kent Merkezi olarak düzenlenen bölgede, AVM, ofis. rezidans ve otel alanları bulunuyor. Yatırımların bulanmasıyla birlikte bölgenin görünümü de değişmeye bağlıyor. 



Karma projelerde genel ortalama incelendiğinde, ofis ve rezidans ortalama satış değerinin, yapılan projenin konumu, markası işçilik kalitesi, kullanılan malzeme vc alan büyüklüğüne bağlı olarak 3500 -8000 FLnv aralığında okluğu görülüyor. Bölgede arsaların m2 birim değerleri ise bölge içerisindeki konumu, imar uygulaması girip görmemiş olması, büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor. 



İste Bayraklı'da yapılan ve yapılması planlanan projelerden : Folkart Tower: 200 metre anten yüksekliğiyle Avrupa'nın ve Türkiye'nin en yüksek 2. ikiz kulesi olan Tower, eski Tekel Tütün Depolarının olduğu arazi üzerinde ver alıyor. 200 metre yüksekliğinde. 45'er katlı 2 kuleden oluşan Folkart Tovver içeririnde spor alanları, alışveriş alanları, rczidanslar vr ofis katlan bulunuyor. Proje bünyesinde 210 adet ofis. 82 adet rezidans daire yer alıyor. Bloklardan binnin inşası tamamlanmış olup. diğerinin 2014 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor


18 bin 392 metrekarelik alanda rezidans. ofis vc mağazalardan oluşacak karma proje Ege Perla, biri 2^ katlı diğeri 46 olarak tasarlanan 2 adet bloktan oluşuyor. Proje bünyesinde yarı açık alışveriş merkezi. 111 adet rezidans daire vc 65 adet ofis tasarlandı. Projenin 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. 



Mistral Tower: Sabah gazetesi. Adliye,  Ankara  Caddesi ve Manas Bulvan arasında kalan bölgede, 42 katlı t^lis kulesi vc 33 katlı konut kulesinden oluşacak şekilde tasarladı. Proje bünyesinde 2 katlı alışveriş merkezi bulunmaktadır. Proje bünyesinde 155 adet ünite olması planlanıyor.

 

(Bayraklı City Of Sunsct) Luvi & Mcgaron Tower: Adnan Kılıçoğlu înşaat Firmasının, Bayraklı' da, Bayraklı Adliye Binasının karsısında inşa cdcecği, proje İki kule seklinde projelendirilmiş olup kuleler. 33 katlı olarak tasarlandı. Proje 2(N adet ofisten oluşacak şekilde tasalandı. Proje inşaatı henüz başlamadı, Proje, Bayraklı'da 24 katlı tek blok halinde inşa edildi. 171 adet ofisten oluşan inşaat tamamlanmış olup, zemin katta çarşı alanı ve food Court katı. fitness imkanları ve Roof Top Bar katı bulunuyor. "Migros", "Caribou Coffc", "Keyvani" ile "12 Ocakbaşı" restoranı. Bayraklı Tower içerisinde yerlerini almışlardır, Hilton Garden Şirketler Grubu'nun kuracağı Garden Inn, 2015'in ikinci yarısında hizmete girecek. Otelde 9 süit, 195 odanın yanı sıra, toplantı salonları da yer alacak» 35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak olaıı otel. bölgedeki konaklama açığını kapatmayı amaçlıyor.


 

Megapoı Tonvers: Mcgapol inşaat tarafından Karşıyaka Altınyol üzerinde inşa edilmiş olan is merkezi projesi Mcgapol Tovver, 4.320 metrekare alan üzerinde, 26 katlı olarak, toplam 31.250 metrekare inşaat alanlıdır. Üç farklı tipte, teras alternatifli ofisleri. 


260 araç kapasiteli otoparkı, kokteyl vc sergi salonu, bodrum ve zemin katta 3.000 metrekare çok amaçlı mağaza alanı bulunmaktadır,  İzmir  limanına ve Körfez'e hakim bir lokasyonda bulunuyor. Farklı tipte ofis bulunmakta olup alanları 580 ila 805 metrekare arasında değişmektedir. 


Akşam Ege 


Geri Dön